kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Sezer şeffaflık istedi
Cumhurbaşkanı Sezer, kamu ve ekonomi yönetiminde şeffaflık sağlanmasını, idari reformlar yapılmasını ve katılımcı demokrasiye önem verilmesini istedi

GELİŞMEKTE olan ülkeler D-8 Zirvesi'ne katılmak için Mısır'ın başkenti Kahire'ye giden Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün zirvede yaptığı konuşmada Türkiye'ye yönelik mesajlar verdi. Az gelişmiş ülkelerin ekonomilerinden bahseden Sezer, yoksullukla savaşmak için idari reformlara, kamu ve ekonomi yönetiminde şeffaflığa, katılımcı demokrasiye önem verilmesi gerektiğini bildirdi. Sezer, "Var olan ekonomik ve toplumsal sorunların ağırlığına karşın gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin bilgi çağının da gereği olarak eğitime, yönetsel reformalara, kamunun ve ekonominin yönetiminde şeffalığa ve katılımcı demokrasiye önem vermeleri, yoksullukla savaşımda temel sorunların giderilmesini sağlayabilecektir" dedi.

GELİŞMEYE DESTEK
Sezer, konuşmasında, gelişmekte olan ülkelere gelişmiş ülkelerin teknik işbirliği, yatırım ve dış borç yükünün hafifletilmesi gibi konularda daha fazla destek vermesini de istedi. Dünya Ticaret Örgütü'nün de daha etkin çalışmasını isteyen Sezer, şöyle devam etti: "Dünya Ticaret Örgütü'nün etkinliğini azaldığı ekonomik bakımdan gelişmiş ülkelerin oluşturduğu dev ekonomik bloklara ayrılmış bir dünya ticaret sistemi gelişmekte olan ve az gelişmiş ülkelerin çıkarına aykırı sonuçlar doğurabilecektir. Bu nedenle Dünya Ticaret Örgütü'ne yeni üyelerin katılmasına önem veriyoruz."

Sezer, konuşmasında D-8 üyesi ülkelerin ticari ilişkilerinin geliştirilmesini talep ederken de, özel sektörün bu yönde öncülüğü üstlenmesi gerektiğini ifade etti. Sezer, Türk Havacılık ve Uzay Sanayisi tarafından üretilen tarım uçağı projesinin diğer üye ülkelerin katkılarıyla üretilmesi temennisinde bulundu, çevre sorunları ve bilgi altyapısı konularında da çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

MISIR'A GÜVENCE
Sezer, Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile 45 dakika başbaşa görüşme yaptı. İki lider, tüm alanlarda stratejik ortaklığı ile Mısır'dan doğalgaz alımı ve serbest ticaret anlaşması imzalanmasını benimsedi. En kısa sürede iki anlaşmanın imzalanmasını isteyen Sezer, bu yönde siyasi irade bulunduğunu belirtti, Mısır'ın kaygı duymaması gerektiğini kaydetti.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır