kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Bahçeli: Siyasi krizi engelledik
MHP lideri Devlet Bahçeli, ekonomik krizden tek bir partinin suçlanmasının yanlış olacağını siyasi iradenin bütün olduğunu söyledi.

Liderler Zirvesi'nin ardından kurmaylarıyla toplantı yapan Bahçeli, "Siyasi irade bir bütündür. Ekonomik kriz konusunda bir partinin suçlanması doğru olmaz. İstikrar programı revize edilerek yola devam edilecek, 57'nci hükümet de arkasında olacaktır" yorumu yaptı. Bahçeli, krizin siyasi sonuç doğurmasının önüne geçmek için kabine değişikliği yapmadıklarını belirtti.

Bahçeli, ekonomi bürokrasisi için de, cezalandırma mantığı içinde hareket edilmediğini, yeni programa uyumlu bürokrat kadrosunun göreve getirilerek yola devam edileceğini bildirdi. Serbest kur politikasına Haziran 2001 sonunda geçileceğini hatırlatan Bahçeli, bunun öne alındığını, IMF ve Dünya Bankası yetkilileriyle yapılan çalışmalar sonucunda hedeflerin yeniden revize edilerek yola devam edileceğini belirtti. Krizi Sezer-Ecevit tartışmasına bağlamanın da yanlış olacağını vurgulayan Bahçeli, "Yapılan değişiklikle yaşanan ekonomik krizin siyasi krize dönüşmesinin önü kesilmiştir" diye konuştu.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır