kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
KISA KISA KISA...

Yağışlar sürecek
Yurdun birçok bölgesi haftaya yağışla girecek. Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de bugün ve yarın fırtına şeklinde rüzgar bekleniyor. Dün geceden itibaren kuvvetlenen rüzgar nedeniyle soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması istendi. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, bugün Marmara'nın batısı, Kıyı Ege, Doğu Karadeniz'in doğusu ile doğudaki Ardahan ve Kars çevrelerinde yağış bekleniyor. Yağışlar Ardahan ve Kars çevrelerinde kar, diğer yerlerde yağmur ve yer yer sağanak şeklinde olacak. Yurdun diğer yerleri ise parçalı ve az bulutlu geçecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında, 27 Şubat Salı günü yağış bekleniyor. Yağışlar yağmur ve yer yer sağanak şeklinde olacak. Yurdun diğer kesimlerinde ise parçalı ve az bulutlu bir hava yaşanacak. Yağışlar Batı Karadeniz kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz'de Çarşamba günü ulaşacak. Hava sıcaklığının ise mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Öte yandan yarın Marmara, Ege ve Batı Karadeniz'de lodostan fırtına şeklinde rüzgar bekleniyor. Meteoroloji yetkilileri, rüzgarın bu gece kuvvetlenmeye başlayacağını belirterek, vatandaşların soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olmalarını istediler. Yetkililer, fırtınanın, Marmara ve Ege'de deniz trafiğini etkileyebileceği uyarısında da bulundular.

Bayram tatili 9 gün
Kurban Bayramı'nda kamu çalışanları, hafta sonu tatilleriyle birlikte 9 gün tatil yapacaklar. Başbakan Bülent Ecevit, kamuda çalışan memur, işçi ve diğer personelin 9 Mart Cuma günü idari izinli sayılmasını öngören bir genelge yayımladı. Genelgede Kurban bayramının 4 Mart 2001 Pazar günü saat 13.00'te başlayıp 8 Mart 2001 Perşembe günü sona ereceği anımsatıldı.

FAZLADAN ÖDEME YOK
Hizmetlerin aksatılmaması, kurum yöneticilerince gerekli tedbirlerin alınması, zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede eleman bulundurulması suretiyle kamuda çalışan memur, işçi ve diğer personelin, 9 Mart 2001 Cuma günü idari izinli sayılmasının uygun görüldüğü vurgulandı. Bu süre zarfında görevli olanlara herhangi bir fazla ödemede bulunulmayacak. Böylelikle Kurban bayramı tatili fiilen 3-11 Şubat arası olacak.

Memur ve işçiye iki taksitle kurban
Kayserİlİ bir besici, memur ve işçilere 2 taksitle kurban satıyor. Ahmet Akkaya adlı besici kurbanlıkların memur ve işçilere 2 eşit taksitle satıldığını, ildeki belediye otobüslerine astırdığı ilanlarla kamuoyuna duyurdu. Akkaya, son ekonomik kriz nedeniyle, özellikle işçi ve memurun alım gücü azaldığı için bu yola gidildiğini kaydetti ve kampanyadan umutlu olduğunu söyledi.

Vurguncu müdür yakayı ele verdi
BURSA'DA Halk Bankası Hal Şubesi'nde hesaplar üzerinde yaptığı oynamalarla yaklaşık 2 trilyon liralık vurgun yapan Müdür Yardımcısı Atabey Kaya, kıskıvrak yakalandı. Bursa Mali Polisi'nin Halk Bankası müfettişleriyle birlikte yürüttüğü soruşturmada 2 trilyonluk vurgun ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede Halk Bankası Hal Şubesi Müdür Yardımcısı Atabey Kaya'nın Bursa Sebze ve Meyveciler Hali'nde kabzımallık yapan Bedrettin, Sedrettin ve Orhan Avcı kardeşler ile birlikte bankayı zarar uğrattıkları belirledi. Müdür Yardımcısı Kaya ile Avcı kardeşlerin organize şekilde son bir yıl içerisinde gerçekleştirdiği vurgunun miktarının ise yaklaşık 2 trilyon liraya ulaştığı saptandı.

Mali polis, ilk etapta Avcı kardeşleri gözaltına aldı. Ardından kullandığı kredi kartlarından Kaya'nın Bursa'ya döndüğünü saptayan polis, vurguncu müdür yardımcısını yakaladı. Suçunu itiraf eden Kaya, çıkarıldığı mahkemede tutuklanarak cezaevine kondu. Bu arada, aynı şubede şef olarak çalışan Atilla Ertekinler'in de arandığı öğrenildi. İbrahim ÖGE

Bursa'da Halk Bankası Hal Şubesi Müdür Yardımcısı Atabey Kaya (yanda), mudilerin hesaplarıyla oynadı. Suç ortakları Avcı kardeşlere ait firmanın banka hesabı üzerine keşide edilen değişik tarihli çeklerin bedelini "karşılığı varmış gibi" göstererek, İstanbul, İzmir, Antalya, Balıkesir, Afyon, Kütahya ve Isparta gibi illerdeki şubelerden çekilmesine yardımcı oldu. Bu yolla yaklaşık 2 trilyon liralık vurgun yapıldı.

Bayrampaşa'da işhanında kanlı soygun: 1 ölü
BAYRAMPAŞA'DA bir işhanının bekçisini telle boğarak öldüren soyguncular, 7 ayrı işyerinin kasasındaki para ve değerli eşyayı alarak kaçtılar. Öldürülen bekçi Hikmet Hançer'in (45) hırsızlara karşı direndiği ve bir süre boğuştuktan sonra telle boğulduğu belirlendi. Polis olayla ilgili soruşturmaya başladı.

Eskişehir'de "kararlı" bir intihar olayı
EskİŞehİr'de bunalıma giren bir şahıs, 8 metre yükseklikteki köprüden atlayıp ölmeyince, kendini bir otomobilin altına atarak intihar etti. Eski hal yolunda meydana gelen olayda, Mustafa Göktepe(31), girdiği bunalım sonucu İstasyon Köprüsü'nden kendisini aşağıya bıraktı ancak ölmeyi başaramıyınca sendeleye sendeleye yola çıkarak, kendini bir otomobilin altına atarak öldü.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır