kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Yeşil Kırmızı Şarkın Yıldızı
'Terörün hakim olduğu şehir' kimliğinden kurtulan Diyarbakır, kardeşlik maçında yaşanan sahnelerle Türkiye'ye örnek oldud

Çok değil daha bir sezon önce Türkiye futbol liglerinin, en yalnız, en mağdur takımıydı Diyarbakırspor... Deplasmana gittiklerinde tribünlerden "PKK dışarı, teröristler dışarı" tezahüratları yükseliyordu. Diyarbakırsporlu futbolcular, yöneticiler bu olayların ardından en büyük desteği Gaffar Okkan'dan gördüler. "Haksız yere size saldıranları gollerinizle devirin" diyordu başarılı emniyet müdürü. O, Diyarbakır'da yaşayan herkese bir dost oldu. Onlar hep bu moralle ayakta kalmayı bildiler. Ve 24 Ocak'ta Okkan'ı kaybettiklerinde gördüler ki, artık herkes onların yanındaydı.

Kara günden 1 ay sonra, dün Diyarbakır'da şenlik günüydü. Okkan'ı anmak için düzenlenen maça katılmak üzere şöhretler, sabah 07.00'de uykulu bir şekilde uçağa bindi. Diyarbakır Atatürk Stadı'nda zorlu bir karşılaşmaya çıkacak olan televizyon, sanat, medya dünyasının tanınmış isimlerini alanda coşkulu bir kalabalık bekliyordu. Doğru otele yerleşildi ve kahvaltıda 'doping olsun' diye ciğer kebabı sunuldu.

KARDEŞLİK TÜRKÜSÜ GİBİ
Stada giderken Diyarbakır halkı yol boyunca ünlülere sevgi gösterilerinde bulundular. Tarihi maç öncesi ünlüler iki ayrı takım oluşturdu. Diyarbakırspor'un renkleri iki takım çıkardı ortaya: Kırmızı Takım'ın teknik direktörü Mehmet Ali Birand, Yeşil Takım'ınki ise Reha Muhtar oldu.

Kazanmak için iki taraf da tüm gücünü ortaya koymaya hazırlanırken, bir hayali gerçekleştiren sanatçı Mahsun Kırmızıgül, kazanan tarafı maç öncesi ilan etmişti: "Maçın başlama düdüğü, aslında tüm Türkiye'de barış ve sevgiye kapı aralayacaktır. Kazanan dostluk olacak. Kardeşlik türküsü gibi 'kardeşlik maçı' yapacaksınız." Ve tarihi maç Leyla Umar'ın başlama vuruşuyla başladı.

Cem Yılmaz ciddiyeti bozuyor!

İşte tarihi maçtan ilginç notlar:
* 2. dakikada Yeşil Takım'dan Mahsun, sol kanattan topla ceza sahasına girecekken topu ayağından fazla açtı ve ortada bekleyen Tanju çok sinirlendi. Mahsun, Tanju'dan özür diledi.

* 4. dakikada Kırmızı Takım ataktayken yeşil takım oyuncusu Ali Kırca atağı önledi. Seyirciden büyük alkış alan Kırca, kaygan zeminde duramayıp kaydı. Seyirciye dönerek, "Ben ne yapabilirim ki" diye işaret etti.

* Devre arasında, Reha Muhtar kendini işine öyle bir adamış olacak ki muhabiri Ömür Varol'a haber toplantısındaşmış gibi taktikler veriyordu.

* İkinci yarının 10. dakikasında Yeşil Takım 2. golünü maça sonradan giren Cem Yılmaz'la elde etti. Cem Yılmaz'ın saha içindeki şovu iki takımın oyuncularını da çok güldürdü. Top Cem Yılmaz'ın ayağına geldiği zaman karşısındaki oyuncunun konsantresi dağılıyordu.

* 14. dakikada Kırmızı Takım, Ferhat Tunç'un ayağından 3. gölünü buldu. (3-2) Maç iyice hareketlendi ve Ali Kırca sakatlanarak saha kenarına alındı. Bu arada Yılmaz Erdoğan, takımın 4. golünü attı. (4-2)

* Maçın sonlarına doğru yorulan oyuncular teknik direktörlerine oyuncu değiştirme talebinde bulundular.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır