kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Okkan Müdür'e toplu anma
Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın anısına düzenlenen ve aralarında TV yöneticileri, eski futbolcular, sanatçılar ve gazetecilerin bulunduğu şöhretler karmasının maçı Diyarbakır'ı şenlendirdi

Tüm Diyarbakırlılar'ın gönlünde taht kuran Emniyet Müdürü A.Gaffar Okkan'ın pusuya düşürülerek şehit düşmesinin üzerinden tam 1 ay geçti. Ve Okkan Müdür'ü anmak için dün Diyarbakır'da biraraya gelen ünlü isimler, güneydoğunun hüzünlü kentine unutulmaz bir gün yaşattılar.

"Sevgiye, kardeşliğe evet, teröre hayır" pankartıyla sahaya çıkan şöhretler karması, gönülleri fethederken, karşılaşmayı yaklaşık 20 bin kişi izledi.

Sabah saatlerinde uçakla Diyarbakır'a gelen ünlüler, havaalanında Vali Yardımcısı Hüseyin Nail Atay, Emniyet Müdürü Attilla Çınar, Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Adnan Öktüren ve çok sayıda birim amiri tarafından davul zurna ve çiçeklerle karşılandı.

Grup buradan otobüslerle konaklayacakları otele gittiler. Otelde kahvaltı yapan ünlüler, Diyarbakırspor ile Hacılar Erciyesspor maçı öncesinde oynanacak olan gösteri karşılaşması için futbolcu paylaşımı yaptılar. Reha Muhtar ve Mahsun Kırmızıgül'un futbolcu seçimleri uzun süre gülüşmelere sebep oldu.

Alİ Kırca, Cem Yılmaz, Fatih Altaylı, Ferhat Tunç, Mahsun Kırmızıgül, Mehmet Ali Birand, Murat Tokat, Reha Muhtar, Tanju Çolak, Tayfun Talipoğlu, Yavuz Bingöl, Yılmaz Erdoğan, Necati Akpınar, Saffet Sancaklı, Erhan Önal, Deniz Erdoğan, Hayri Ülgen Mehmet Ekşi ile Diyarbakır Valisi Cemil Serhadlı ile Diyarbakırspor Genel Kaptanı Abdurrahman Yakut'tan oluşan takımlar sahaya büyük tezahüratla çıktılar.

Diyarbakırlılar, şöhretler karmasının yapacağı 20'şer dakikalık 2 devreden oluşan maçı izleyebilmek için adeta Diyarbakır Atatürk Stadı'na akın etti. Bayanların da yoğun ilgi gösterdiği maçı 20 binin üzerinde kişi izledi. En az 10 bin kişi ise yer olmadığı için sahaya giremeyerek geri dönmek zorunda kaldı.

DİyarbakIrspor-Hacılar Erciyesspor maçı öncesi Diyarbakır Atatürk stadyumunda bir araya gelen şöhretler, kırmızı ve yeşil takım olarak iki grup halinde sahaya çıktılar. Yeşil Takım'da teknik direktörlüğü Mehmet Ali Birand yaparken, Kırmızı Takım'ın başında ise Reha Muhtar vardı.

Diyarbakır Emniyet Müdürü Atilla Çınar yine her zaman olduğu gibi taraftarlardan büyük tezahürat aldı. Mahsun Kırmızıgül, Yılmaz Erdoğan, Ali Kırca ve Leyla Umar da büyük ilgi görenler arasındaydı.

Maçın hakemliğini Diyarbakırspor Kulübü Başkanı Adnan Öktüren yaptı. Karşılaşma bol gollü sona erdi. Kırmızılı takım, yeşilli takımı 5-3 yenmeyi başardı. Kırmızı takımın gollerini Erhan Önal, Tanju Çolak, Yavuz Bingöl, Ferhat Tunç ve Yılmaz Erdoğan attı. Yeşillerin golleri ise Tayfun Talipoğlu, Cem Yılmaz ve Safet Sancaklı'dan geldi. Maç sona erdiğinde Reha Muhtar'ın, Mehmet Ali Birand'a, "Ali, bu işi bilmiyorsun" diye seslendiği duyuldu.

TANJU'DAN ARA TRANSFER
M. Ali Birand tarafından saha kenarına alınan Avrupa Gol Kralı Tanju Çolak, kırmızı formasını çıkarttıktan sonra, Reha Muhtar'la konuştu ve beyaz forma ile sahaya çıktı. Beyaz forma altında bir de gol atan Tanju Çolak sevincini Reha Muhtar ile paylaştı. Takımı karşılaşmayı 4-3 kazanan Muhtar, Birand'a dönerek, "Ali bilmiyorsunuz bu işi" şeklinde espiri yaptı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır