kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Bizi susturamazlar
Huzurevlerinin yeni yönetmeliğindeki 'siyasal amaçlı davranış kovulma nedenidir' maddesi 'eski tüfek' sakinleri ayağa kaldırdı

YENİLENEN huzurevleri yönetmeliği, sakinlerin 'huzurunu' kaçırdı... Yönetmelik uyarınca, kurallara uymayan veya sürekli şikayet ederek 'huzur kaçıran' yaşlılar uyarılırken, 'ideolojik ve siyasi amaçlarla' düzeni bozanlar kovulacak. Huzurevi sakinleri de bu 'siyasi' maddesine çok öfkelendiler.

İlk ses Bahçelievler Huzurevi'nde 'huzurlu' bir paylaşım yaşayan farklı siyasi görüşe sahip dört dededen geldi. Huzurevinden siyasi bir nedenle kovulmanın mantık dışı olduğu söyleyen huzurevi sakinleri, "Burası bizim evimiz. İnsan evinde nasıl rahat konuşursa biz de öyle öyle konuşuruz. Bu ülke için yıllarca çalıştıysak, konuşmaya da hakkımız var" dediler. 85 yaşındaki milliyetçi Rıza Borucu, "Beni kimse susturamaz" derken, 76 yaşındaki İslamcı Mahmut Doğruyol da, "İsterlerse hapse atsınlar. Yine de konuşacağım" diye tepki gösterdi.

74 yaşındaki Atatürkçü Galip Tekin ise, "Bizle uğraşmasınlar. Önce ekonomiyi düzeltsinler" diye isyan etti. Kendini "Koyu Ecevitçiyim" diye tanıtan 84 yaşındaki Süleyman İyigül de, "Huzurumuzu bozmasınlar" dedi.

KURALLARA BOĞMAYALIM
Yaşlıları kurallara boğmanın onları mutlu etmeyeceğini belirten Bahçelievler Huzurevi Müdiresi Oya Konak, huzurevlerinde herkesin siyasi kimliğini ve ideolojisini özgürce ortaya koyduğunu söyledi. Müdür Yardımcısı Taner Artan ise siyasi nedenle bir yaşlının yönetmelik gereği de olsa huzurevinden kovulmasının mümkün olamayacağını savundu.

İŞTE KOVULMA NEDENLERİ
* İdeolojik ve siyasi amaçlarla kuruluşun huzur, sükun ve çalışma düzenini bozma, bu amaçla başkalarını tahrik ve teşvik etmek, devletin itibarını düşürecek ya da görevlilerin onurunu zedeleyecek davranışlarda bulunmak.

* Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkındaki Kanun'a aykırı fiilleri işlemek ve bu suçtan hüküm giymek.

* Alkol ve uyuşturucu bağımlısı olmak. Yaşlıların ve personelin vücut tamlığını bozmak, sağlığa zarar vermek.

* Ağır hapis cezası almak.

* Kuruluş değiştirmeyi gerektiren fiil ve halleri birden çok kez tekrarlamak.

* Akıl hastalığı nedeniyle huzurevinde kalan diğer yaşlıların can ve güvenliğini tehdit etmek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır