kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
Koç, baba nasihatı ile büyüdü
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, "Türkiye gibi inişli çıkışlı ekonomiye sahip bir ülkede iş yapabilmek için babamızın nasihatlerinden yararlanıyoruz" dedi

"Çeşmenin suyu her zaman böyle gür akmayabilir. Bazen akar bazen damlar, bunu bilmemiz lazım. Sen borçlarını daima ödeyeceksin fakat, tahsilatın aksayabilir ona göre
mali gücünü planla."

Vehbi Koç
Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Koç, kriz üstüne kriz yaşayan Türkiye'de ayakta kalmak için Vehbi Koç'un öğütlerinden yararlandıklarını söyledi. Holdingin kuruluşunun 75'inci, kurucusu Vehbi Koç'un da 100'üncü doğum günü nedeniyle Koç Üniversitesi'nde düzenlenen törende konuşan Rahmi Koç, babası Vehbi Koç'un kendilerine, "Çeşmenin suyu her zaman böyle gür akmayabilir. Bazen akar bazen damlar, bunu bilmemiz lazım.

Sen borçlarını daima ödeyeceksin fakat, tahsilatın aksayabilir ona göre mali gücünü planla" şeklinde nasihat verdiğini belirtti. Koç, "Memleketimiz gibi inişli çıkışlı bir ekonomide iş yapabilmek için, bu iki sözü akıldan çıkarmamak lazım" dedi.

Küçük bir bakkal dükkânında iş hayatına atılan babasının kurduğu müessesenin Fortune Dergisi'nin dünyanın en büyük 500 şirketi sıralamasına girdiğini hatırlatan Rahmi Koç, babasının Türkiye ile özdeşleştiğini, "Ülkem varsa ben de varım. Demokrasi varsa hepimiz varız" sözünün bunun ispatı olduğunu vurguladı.

Vehbi Koç'un, Atatürk'ün İzmir İktisat Kongresi'ndeki "Siyasi ve askeri başarılar ne kadar büyük olursa olsun, iktisadi zaferle taçlandırılmadıkça verimli sonuç alınamaz" sözlerini ilke edindiğini anlatan Koç, şunları söyledi:

TÜRKİYE İLE ÖZDEŞ
"Vehbi Koç, Türkiye ile özdeşleşen bir işadamıydı. 'Ülkem varsa ben de varım. Demokrasi varsa hepimiz varız' sözünün bunun ispatıdır. Türkiye'ye malolan Koç Topluluğu, ülkenin sorunları ile her zaman yakından ilgilenmiş, her türlü fedakârlığı da yapmıştır."

Vehbi Koç'un aynı zamanda "Koç" ismini bıraktığını, bugün bunun en büyük varlıkları olduğunu kaydeden Rahmi Koç, kendilerinin de topluluğu daha ileri götürmeye, ününü sınırların dışına çıkarmaya çalıştıklarını belirtti.

IMF DE SUÇLU
Koç Holding İnşaat ve Maden Grubu Başkanı Mustafa Koç, ülkenin krize sürüklenmesinde faturanın sadece bürokratlara kesilmesinin haksızlık olduğunu söyledi. Koç, IMF'nin de bu krizde rolü büyük. Çünkü önlemler alınırken de kriz olurken de IMF buradaydı. O nedenle faturanın bir kesime çıkarılmasını yanlış. Devalüasyon beklentisi yokken oldu. O da yanlıştı. Belki mecbur kalındı, ama halkın beklentisine çok ters önlem oldu" dedi. Koç, holdingin 2001 yılı bütçesinde revizyon yapıp yapmayacağı yönündeki soruya "Henüz karar almadık. Bayramdan sonra olay netlik kazanır" şeklinde konuştu.

Nebahat KOÇ Celal YILDIZ-Seyhan SEVİNÇ (SHA)


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır