kapat

26.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis
Kasap'a hapis yolu
Sırp Kasabı Miloseviç'in en yakın adamı, Gizli Polis Servisi'nin eski Başkanı Markoviç tutuklandı. Gazeteler, sıranın Miloseviç'e geldiğini, hatta Belgrad Cezaevi'nin bir katının O'nun için boşaltıldığını yazdı

SLOBODAN MİLOSEVİÇ'İN HAPSE ATILMASI AN MESELESİ!
Seçimle geçen yıl iktidara gelen Yugoslavya Devlet Başkanı Vladimir Kostunica, Batı'ya verdiği demokratikleşme sözünü tutuyor. Bosna ve Kosova Savaşı'nın mimarı, diktatör Slobodan Miloseviç'e hapis yolu gözükmeye başladı. Bir hafta içinde diktatörün 4 yakın adamı tutuklandı.

İlk tutuklanan Belgrad eski Emniyet Müdürü oldu. Ardından iki paramiliter lider hapsi boyladı. Ve son olarak dün Sırbistan Gizli Servisi'nin eski Başkanı Rade Markovic tutuklandı. 50 yaşındaki Markovic, Miloseviç rejimine karşı olanları öldürmesi ile tanınıyordu.

Markovic'in, Miloseviç aleyhinde yazılar yazan gazeteci Slavko Curuvija'nın 1999 yılında öldürülmesi emrini verdiği sanılıyor.

Sırbistan'ın eski lideri Ivan Stambolic'in kaçırılmasında da Markovic'in parmağı olduğu şüphesi var. Bununla da bitmiyor. Aynı yılın 3 Ekim günü muhalefet lideri Vuk Draskovic'in aracı Lazarevac kentinde bomboş bir yolda bir kamyonla çarpışmıştı.

Kazada 3 koruma ölürken, sağ kurtulan Draskovic, şikayette bulunmuştu. Polis, geçtiğimiz hafta kamyon şoförünü Belgrad'da yakaladı. Şoför, kaza emrini Markovic'in verdiğini söyleyince, savcılık harekete geçti. Adalet Bakanı Vladan Batiç, "Markoviç'i tutukladık. Cinayet ve karanlık dünyaya karşı büyük bir savaş başlattık" diye konuştu. Adalet Bakanı'nın "Kimsenin dokunulmazlığı kalmayacak" sözü Miloseviç'in de tutuklanacağı yorumlarına neden oldu.

"HÜCRESİ HAZIR"
Sızan haberlere göre, Sırp Adalet Bakanlığı ve polisi de Miloseviç'i birkaç gün içinde tutuklayacak. Danas gazetesi, Sırp Kasabı'nın 'dışarıda' sayılı günleri kaldığını yazdı. Belgrad Hapishanesi'ndeki bir katın boşaltıldığını belirten gazeteler, "Miloseviç'in hücresi dahi hazır. Miloseviç, yandaşlarıyla aynı katta kalacak" iddialarını ortaya attı. Miloseviç'i Batı'ya teslim etmeyecek olan Kostunica'nın eski liderin, Yugoslav mahkemelerinde yargılanmasını isteyeceği belirtiliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır