kapat

23.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Filenin balerini
"Balerin olmak istiyordum. Ama boyum uzun diye beni almadılar. Annem de beni spor okuluna yazdırdı."

"Bana Türkler dolandırıcı demişlerdi. Bu beni korkuttu. İstanbul'a gelince yanlış olduğunu gördüm."

"Eşim Rusya'da. Sadece telefonla konuşabiliyoruz. Bu yüzden bol bol telefon kartı tüketiyorum."

Baleden karateye
Küçükken en büyük hayalim iyi bir balerin olabilmekti. Ama uzun boylu olduğumu görüp, "Kızım senden balerin olmaz" dediler. Daha 8 yaşında annem beni bölgedeki spor okuluna götürdü. O arada değişik spor dallarıyla uğraştım. Karate bile yaptım. Bölge Okulu'nda voleybol oynarken, öğretmenlerimden bir tanesi beni CSKA Moskova'nın altyapı antrenörüne tavsiye etmiş. Böylece 12 yaşında resmen voleybolcu oldum

Efsaneden teklif
14 yaşındayken Uralotchka ve Milli Takım'ın efsane hocası Karpol, benimle görüşüp takımına çağırdı. Ama yaşım küçüktü ve ailem o yaşta Moskova'dan tek başıma Ekaterinburg'a gitmeme karşı çıktı. Uralotchka'ya 3 yıl sonra gittim. 18 yaşında bir fizyoterapiste gönlümü kaptırdım ve evlendim. Daniel isimli bir oğlumuz dünyaya geldi. Tabii daha sonra Hırvatistan'da Zagreb'de ve Japonya'da Hitachi'de oynadım. Rusya'dayken de 6 ay Milli Takım kampında geçiyordu. Bu yüzden eşimle görüşmemiz çok zor oluyor. Ama buna alışmak zorundayız. Onunla konuşmak için bol bol telefon kartı tüketiyorum.

Önyargıyla geldim
Eczacıbaşı'da oynamadan önce 2 kez Türkiye'ye gelmiştim. Açıkça söylemek gerekirse gelirken tedirgindim. Rusya'da özellikle bavul ticareti döneminden kalan Türkler'in dolandırıcı oldukları gibi bir önyargı vardı. Ama burada çok sıcak bir ortam buldum. Havalar güzel olduğunda İstanbul'a hayran kalıyorum. Burada zamanımı daha çok oğlumla geçiriyorum. Onu eğitmek bana zevk veriyor. Buraya gelmeden önce Rus Milli Takımı'ndan arkadaşım Artamonova ile konuşmadım. Konuşmayı sevmez. Buraya uyum sağlayamaması belki bu yüzdendir diye düşünüyorum.

İdmanlarda tembelim
Final Four'da Eczacıbaşı'nın şansı yüksek. Şampiyonluk tabii ki gelebilir. Eczacıbaşı beni sezon sonunda da isterse seve seve kalırım. Beni birçok otorite dünyanın en iyi oyuncuları arasında gösteriyor. Bu tabii zaman zaman üstümde baskı yaratıyor. Ama şimdi sokağa çıkıp önüme çıkan herkese, "Ben dünyanın en iyi oyuncusuyum" diye bağırmanın bir anlamı yok. Kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Tek eksiğim bana göre idmanlarda biraz tembel olmam.

AYLİN ÜSTÜNDAĞ-MERT AYDIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır