kapat

23.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis Sizi de bir eversek
Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı, MHP Lideri Bahçeli'ye "Size bir Türkmen kızı verelim" diye espri yaptı...

MHP lideri ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli'nin 5 günlük Türkmenistan gezisi Turgut Özal, Alparslan Türkeş ve 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in Türki Cumhuriyetler'de üstlendiği misyonu sürdürme projesinin ilk adımı oldu.

21 Mart'ta yapılacak Türk Kurultayı'na katılmak için, KKTC'ye gidecek olan Devlet Bahçeli, Türki Cumhuriyetleri'ne yapacağı gezileri de sürdüreceğini söyledi. Bahçeli Mayıs ayı sonunda da Kırgızistan'ı ziyaret edecek.

Bahçeli, Türkmenistan'da ilk 3 gün bayram kutlamaları ve törenler dışında 2 saatlik resmi bir görüşmede bulundu.

Meclis'te gerçekleştirilen heyetler arası görüşmede Türkmen Doğalgazı konusunda devam eden çalışmaların, sadece ayrıntıları üzerinde duruldu. 8-9 Mart 2001'de Hazar Denizi'ne kıyısı olan ülkelerin bir araya gelmesiyle yapılacak görüşmeler de bu toplantıda ele alındı. Bahçeli gezisinin son 2 gününü turistik ve tarihi yerleri gezmekle geçirdi ve Türk işadamları ile görüşmelerde bulundu.

"TÜRKMEN KIZI VERELİM"
Bahçeli gezisi boyunca, Türkmenistan Devlet Başkanı Sapar Murat Türkmenbaşı ve Türkmen halkı ile iyi ilişkiler kurdu. Türkmenistan Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Oran Aydoğduyev bu samimiyete dayanarak Bahçeli'yi evlendirmeye bile kalkıştı. Ziyaretin son günü Bahçeli'nin giydiği kalpak ve telpekten oluşan kıyafeti gören Aydoğduyev, "Çok yakıştı. Sizi bir de eversek. Bir Türkmen kızı verelim" diye espri yaptı. Sağlık Bakanı Osman Durmuş ise, "İyi olur. İtirazımız yok" diye destek oldu. Bahçeli ise, sessiz kalıp, gülmekle yetindi. Bahçeli ve beraberindeki heyet, son gün Bayramali Sanatoryumu'nda yemek yedi. Heyet kendilerine hediye edilen kalpaklarla fotoğraf çektirdi. Bahçeli yine Türkmenler'in yerel kıyafetlerinden birisi olan takke hediye edilen gazetecilerle de fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi. Gazetecilerin fotoğraflarını çekmek ise, Sağlık Bakanı Osman Durmuş ile Sanayi Bakanı Kenan Tanrıkulu'na düştü.

GÖRÜNMEZ KAZA
Ancak bakanlar gazetecilik yaparken, küçük bir kaza oldu. Kameramanların arasına çıkışan Sağlık Bakanı Osman Durmuş, küçük bir omuz darbesi ile yere yuvarlandı. Yerden kalkan Durmuş, fotoğraf çekmeyi sürdürdü. Sanayi Bakanı Tanrıkulu ise, "Çekilin önümüzden fotoğraf çekemiyoruz" diye kameramanları uyardı. Bahçeli ise, "Anlayan biri çeksin" derken gazetecilere de "Giydiğiniz kıyafetlerle yeni bir moda başlattınız" diye takıldı.

GÜLEN MARKAJI
Kaza geçiren Sağlık Bakanı Osman Durmuş, "Gerçekten işiniz zormuş. Bunu bir kez daha anladım ancak ayağı sürçmeyen at, attan düşmeyen yiğit olmaz" yorumunu yaptı. Bahçeli'nin gezisini ülkede 13 okulu bulunan Fethullah Gülen'in Başkent şirketi yöneticileri adım adım izledi. Başoğuz'daki Türk-Türkmen okulunun merdivenine kadar gelen Bahçeli, okula girmediği gibi şirket yöneticileriyle de biraraya gelmemeye özen gösterdi.

Nevin BİLGİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır