kapat

23.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Birand, Asena'yı konuşturdu
Usta gazeteci Mehmet Ali Birand, siyaseti, krizleri bir yana bıraktı ve Aktüel için dansöz Asena ile röportaj yaptı. Hem de karısı Cemre'nin tavsiyesi ile...

Aktüel dergisi bu haftaki sayısında yepyeni bir projeyi hayata geçirdi. "Onur Konukları" adlı bu projede Ali Kırca, Selahattin Duman, Hasan Cemal, Ufuk Güldemir, İsmet Berkan, Hıncal Uluç, Mehmet Y. Yılmaz, Uğur Dündar, Ayşe Arman gibi medya dünyasının usta isimleri, Aktüel dergisi için röportaj yapacaklar. Aktüel'in ilk onur konuğu Mehmet Ali Birand... Birand'ın söyleşmek için seçtiği kişi ise dansöz Asena. Birand Asena'yı neden seçtiğini şöyle açıklıyor:

BENİ TUZAĞA DÜŞÜRDÜLER
"Aktüel'in projesi benim tuzağa düşürdü. Çok ilginçti. "Seçimi siz yapın" dediklerinde heyecanlandım. Yollarımızın hiç çakışmadığı, benimkinden apayrı bir dünyası olan aynı zamanda güncel ve ilginç biri olmalıydı. Aradım, liste çıkardım, arkadaşlarıma sordum. Bir türlü istediğim gibi birini bulamadım. Sonunda Cemre (eşi) imdadıma yetişti. "Neden Asena'yı seçmiyorsun?" dedi. Doğruydu. Tam istediğim insandı.

GÜLÜŞÜNDE ŞEYTANLIK VAR
Klasik bir dansöz gibi görünmüyordu. Kızın bakışlarında bir muziplik, gülüşünde bir şeytanlık vardı. Hiç tanımadığım Asena ile hiç tanımadığım bir dünyaya girdim. Irak'ın bombalanmasını, Ermeni tasarılarını, hükümet sorununu bir an için bıraktım ve çok keyifli bir söyleşi yaptım." Birand'ın söyleşisinde Asena ilgili ilginç ayrıntılar var. Almanya'da büyüdüğü, babasının Türk konsolosluğunda tercüman olduğu, boyunu kısa buldukları için manken olamadığı ve Beethoven dinlemeyi sevdiği gibi.

ASENA KONUŞMA YASAĞINI DELDİ:
Mehmet Alİ Birand söyleşisinde Asena'nın bilinmeyen yönlerini ortaya çıkarmakla kalmadı, onu İbrahim Tatlıses hakkında konuşturmayı başaran ilk gazeteci de oldu. İşte Asena'nın Birand'a anlattıkları:

* Birand: Tatlıses şova çıkmasaydın yine de parlar mıydın?

* Asena: İbrahim Tatlıses bendeki şeyi gördü. Bir gece -zaten benim herşeyim bir gecede olur- onun arkadaşının düğününde dedim ki İbrahim Bey kostüm giymek zorunda mıyım, ne de olsa arkadaşınız. "Tabii ki kızım çık böyle" dedi. Bir şeyleri göstermek istiyordum. Kendi kasetimle oynadım. Sonra "Allah allah, kızım sen ne yaptın. Nasıl oynadın, niçin daha önce göstermedin bunu. Seni muhakkak insanların önüne çıkarmalıyız" dedi. Türkiye'de kim diyecek ki dans eden bir numara olsun, diğer sanatçılar sonra çıksın. Bu bir sans. Tatlıses benim için bir şans, talih kuşu.

* Birand: İbrahim Tatlıses'in neden sana hayran olduğunu şimdi anladım.

* Asena: (Kahkahalar) Hayran mı bilmiyorum. Ama bir şeye inanırım kesinlikle güzellik falan değil, benim iyi dansetmem ve onun da çok şey olması...

* Birand: Sen onun kafasının karıştırmışsın, belli. Peki Tatlıses nasıl bir insan?

* Asena: Dünyaya bir daha gelmeyecek bir insan.

* Birand: Abartmıyor musun?

* Asena: Hayır, abartmıyorum. Bunun gerçekliğini ilerde insanlar anlayacak. Bu kadar zeki bir insanı hayatımda görmedim. Bu kadar pratik bir zeka. Kişilik olarak da bambaşka. Çok değerli bir insan benim için. Çok iyi bir uyum var aramızda. Mesela kaset çalışmasında keman çalıyor, kanun çalıyor, bir anda aynı anda ayağa kalkıp "Ya bunun şurası şöyle olsun" diyoruz.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır