kapat

23.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
KISA KISA KISA

Öğrencileri cep telefonu kurtardı
Van'da tipi nedeniyle yolda mahsur kalan 18 öğrenci cep telefonu sayesinde kurtuldu. Van'ın Edremit ilçesine bağlı Dönemeç Köyü İlköğretim Okulu'nda taşımalı eğitim gören 18 öğrenci, 2 hizmetli ile birlikte Çayırbaşı köyüne dönmek üzere yola çıktı. Ancak öğrencileri taşıyan Mehmet Gökdemir yönetimindeki minibüs Dönemeç köyü ile Çayırbaşı köyü arasındaki ovada yoğun tipi nedeniyle yoldan çıkarak mahsur kaldı. Edremit ilçesine 35 kilometre mesafede yolda kalan öğrenciler cep telefonuyla durumu Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Edremit Milli Eğitim Müdürü Macit Mumcuoğlu da Kaymakam Y. Fatih Kadiroğlu'nu arayarak yardım istedi. 2.5 saat sonra olay yerine ilk ulaşan jandarma ekipleri öğrencileri donmak üzereyken kurtardı.

Kalender DİKYAR

Türk gemisinde eroin ele geçti
Türkiye'den aldığı seramik hamaddesi kaoleni (seramik hammaddesi), İtalya'ya götüren Turan-C adlı geminin ikinci kaptanı Timuçin Açıkgöz ve arkadaşı Doğan Cemal Özsevgi, uyuşturucu madde satmak suçundan yakalandı. Açıkgöz'ün görev yaptığı gemiye düzenledikleri operasyonda, köpeklerle arama yapan İtalyan Polisi, kamaralardan birine gizlenmiş ve piyasa değeri 6 milyon dolar olan 13 kilogram eroini ele geçirdi. Muğla'dan yükledikleri kaoleni İtalya'ya götürmek üzere demir alan Turan-C adlı Türk gemisi, iki gün önce Venedik'e ulaştı. Elindeki bir paketle gemiden inen ve paketi bir barda bırakan ikinci kaptan Timuçin Açıkgöz'den şüphelenen polis didik didik aradığı gemide, kapısı kilitli bir kamaradaki yatağın altına eroin paketlerini ele geçirdi.

Bülent GÜNAL

Orhan Aslıtürk'ün iş ortağı tutuklandı
Şişli eski Belediye Başkanı Gülay Aslıtürk'ün işadamı eşi Orhan Aslıtürk'ün ortağı olduğu gerekçesiyle yakalanan İsa Soylu, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Mali Şubenin ardından Şişli Adliyesi'ne sevk edilen Soylu, "Kara para aklamak" "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet", "Teşekkül halinde hayali ihracat yapmak" ve "Kaçakçılık" suçlarından tutuklanarak akşam saatlerinde Bayrampaşa Cezaevi'ne konuldu.

Salih AYDIN

Bandrolsüz sanat eseri satılamayacak
Fikir ve Sanat Eserleri yasa tasarısı TBMM Genel Kurulu'nda benimsenerek, yasalaştı. Görüşmeler sırasında FP'liler "Vivaldi'yi sevdiğimiz kadar kendimizi de sevelim" dediler. Yasaya göre, yayınlanmış bir eser, kar amacı gütmeksizin sahibinin adı belirtilerek, tüm okullarda eğitim amaçlı olarak temsil edilebilecek. Müzik, bilim ve edebiyat eserleri ile güzel sanat eserlerinden yapılacak alıntılarla yeni bir yapıt oluşturulması, eğitim ve öğretim amaçları dışında sahibinin iznine tabi olacak. Fikir ve sanat eserlerinin kaydedildiği işaret, ses ya da görüntü kayıtlarının, satış ve gösterim için bandrollendirilmesi zorunlu olacak. Bandrolsüz eser mali haklara tecavüz sayılacak.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır