kapat

23.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Aktif Dagitim
Üzerinde 50 bin $ vardı
Sümerbank'ın eski genel müdürü Şükrü Karahasanoğlu'nun yakalandığı İtalya'ya sahte bir pasaportla girdiği ve üzerinde 50 bin dolar nakit para taşıdığı belirlendi

Sümerbank soruşturması çerçevesinde Hayyam Garipoğlu ile beraber 1 gün süreyle gözaltında kaldıktan sonra kayıplara karışan Şükrü Karahasanoğlu'nun önceki gün yakalandığı İtalya'da, San Vittore hapishanesine konulduğu belirlendi. Sümerbank'ın eski genel müdürü Karahasoğlu'nun Milano kentinde yakalandığında üzerinden 50 bin dolar çıktığı bildirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Interpol Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgiye göre, daha önce İsviçre'de polisin elinden kurtulan Karahasanoğlu, İtalya'nın Milano kentinde İtalyan bir arkadaşının evinde yakalandı.

Polis yetkilileri, kırmızı bülten öncesi çıkarılan interpol 'difizyon'u ile aranan Karahasanoğlu'nun iadesinin beklendiğini belirttiler.

Ayrıntısı verilmeyen bir sahte pasaport ile İtalya'ya girdiği kaydedilen Karahasanoğlu ile beraber ele geçen evrak ve laptop'a da el konulduğu kaydedildi.Bu gelişmenin ardından, Türk İnterpolü'nün, Karahasanoğlu'nun yakalandığını bildirmesi üzerine, Adalet Bakanlığı iade için ilk çalışmayı başlatarak, suç dosyasını hazırlamaya başladı.

İtalyan polisi, Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Karahasanoğlu'nun Salı günü Milano'da bulunduğu adrese bir operasyon düzenlendiğini doğruladı. Operasyon sonrası tutuklanan Karahasanoğlu, San Vittore cezaevine konuldu.

Milano'nun göbeğinde yakalandı!
İki aydan fazla bir süredir İsviçre ve Fransa'da eşi ile birlikte serbestçe gezen Şükrü Karahasanoğlu'nun tutuklanması İtalyan polisi için son derece kolay oldu. Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Karahasanoğlu İsviçre'deki Davos ve Lugano gibi şehirlerde göründükten sonra bilinmeyen bir nedenle ve sahte bir pasaportla Milano'ya geldi. Milano'nun, merkezindeki "Via di Corso"daki ünlü "Residence Corso Italia"adlı rezidansta bir süre kalan Karahasanoğlu kendisini bekleyen sürprizi bilmiyordu. Karahasanoğlu kaldığı lüks rezidansın 6. katındaki odasında 19 Şubat Pazartesi sabahı kahvaltı sonrası, Milano Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Ofisi polislerini karşısında buldu. Karahasanoğlu sivil polislere hiçbir direniş göstermedi. Milano polisi tutukladığı Karahasanoğlu'nun odasındaki tüm evrak ve laptop bilgisayara el koydu. Daha sonra fotoğrafı çekilen ve dijital parmak izleri alınan Karahasanoğlu'na bir beyanname imzalatıldı. Karahasanoğlu Milano'daki San Vittore hapishanesine götürüldü.Yetkililer kaçak bankacının sağlık probleminin olmadığını da belirttiler.

Yasemin TAŞKIN -Ünsal ERGEL


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır