kapat

23.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
'Sadece dalgalı kur yetmez'
Uluslararası finans kuruluşları, dalgalı kur uygulamasını olumlu bulurken bu uygulamanın tek başına yeterli olmayacağı şeklinde görüş bildirdi

Türkiye'de alınan karar, uluslararası finans kuruluşları tarafından da ilgiyle izlendi. Dün bir açıklama yapan ünlü yatırım bankası Chase JP Morgan, Türkiye'nin aldığı kararın olumlu olduğunu, ancak tek başına bir anlamı bulunmadığını bildirdi. Şirketten yapılan açıklamada, bu kararın sıkı mali politikalar ve harcama kısma ile desteklenmesi gerektiği vurgulandı.

Deutsche Bank tarafından yayınlanan bültende, "Kurdaki ilk dalgalanma bittikten ve bankacılık sistemine likidite sağlandıktan sonra çok sıkı para ve bütçe politikalarının izleneceğini düşünüyoruz" denildi. Açıklamada, yeni programın özelleştirmeye daha fazla önem vermesi, daha da önemlisi bankacılık sistemiyle ilgili ciddi adımların gelmesini bekledikleri kaydedildi. Deutsche Bank yorumunda, hükümetin dağılmasının beklenmediği ancak yeni bir başlangıç için kabinede bazı değişikliklerin olabileceği ifade edildi.

ABN Amro'da stratejist Hoohoon Kwon, "Türkiye'deki kriz gelişmekte olan piyasalar için temel bir konudan ziyade moraller üzerinde etkili olan bir konu" dedi. "Rusya'da olduğu gibi büyük bir patlama olmasını beklemiyoruz. Şu anda Türkiye Rusya'nın olduğundan daha iyi bir konumda bulunuyor. Ancak herşey Türkiye'nin IMF ile birlikte alacağı önlemlere bağlı" diye belirtti. Gelişmekte olan piyasaların para birimleri Türk lirasının dalgalanmaya bırakılmasının ardından baskı altına girdi. Türkiye'deki mali krizin etkileri Polonya para birimi zloti ve Çek kronunun dolar karşısındaki son iki ayın en düşük seviyelerine gerilemesine yolaçtı. Zloti, euro karşısında üç haftanın en düşük seviyesinde bulunuyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır