kapat

23.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superbahis Deli domuz paniği
Avrupa'yı kasıp kavuran Deli Dana hastalığından sonra şimdi İngiltere'de domuzlarda şap hastalığı görüldü. Birçok ülke İngiltere'den et ithalini kesti

Avrupa "Deli Dana" paniğini tam atlattım derken, şimdi de domuzlarda ortaya çıkan şap hastalığıyla boğuşmaya başladı. İngiltere'nin başkenti Londra'nın kuzeyindeki bir mezbahadaki 28 domuzda şap hastalığına rastlandı. Ardından birçok ülke sırayla İngiltere'den domuz, koyun, sığır eti, süt ve süt ürünlerinin ithalatını kesti. İngiltere'den et ithalatını önce Avrupa Birliği kesti. Ardından Amerika, Singapur, Rusya ve Güney Kore İngiltere'ye domuz eti ambargosu uygulayacağını açıkladı. Fransa, İngiliz hükümetinin ciddi bir açıklama yapacağı güne kadar et ithalatını kestiğini belirtti.

ZARAR BÜYÜK
İngiltere'de en son 1967 yılında görülen şap hastalığının yeniden hortlaması İngiliz et üreticilerini telaşa düşürdü. Ambargonun İngiltere'yi 12 milyon dolar zarara uğratacağı belirtiliyor. İnsanda ölümcül olmayan bu hastalık, genelde solunum yoluyla geçiyor. Tedavisi var. Şap hastalığı şöyle ortaya çıkıp yayılıyor: Hastalıklı hayvanın ayak ve ağız kenarları su topluyor. Hayvan bu yüzden topallıyor. Bir süre sonra yemekten kesiliyor. Şap hastalığı solunum yoluyla bulaşabiliyor. Rüzgarın etkisiyle 60 kilometre uzaklıktaki birini etkileyebiliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır