kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Öldürme ihtiyacı içinde olmak
Katil bunlar... İçinde Allah korkusu olan bunu yapar mı? Secdeye varıp Allah'a dua ederken sevaba girdiğini düşünüp, hayvanları zehirlediğinde yaptığının farkında oluyor mudur acaba?

İnsan ölüme karşı çifte standartlı düşünebilir mi? İnsan sezgisel olarak ölümden bu kadar korkarken birilerini öldürmeyi düşünebilir mi?

Sevdiği biri yada bir şey öldürülünce mesela öldürenleri öldürmeyi ister mi?

İster... Hem de çok ister. İster de bazen bunu kendine bile itiraf edemez.

Oysa ki kan davası ne kadar çağ dışıdır. Öte yandan ilkel bulduğumuz bazı temel içgüdülerimizin varlığı da inkar edilemez.

"N'oldu bir durum mu var, bugün pek mesaj kaygılısın." diyenlere cevap: Evet, öyle bir durum var. Köpeğimi öldürdüler de...

Hayatın içinde minicik bir detay işte. Bunca önemli sorun arasında katledilmiş bir köpek ne ki; insanlar ölüyor değil mi?

Bir pazar günü bir evin özel bahçesine atılan "striktin" denen zehire bulanmış eti yiyen zavallı köpeğim öldü. Onların tabiriyle geberdi. Çok uzun bir süredir, kuduza karşı başlatılan sözüm ona "insan koruma kampanyası" var. Başka hiçbir çözümü yokmuş gibi hani... Başka çözümlerin gerekçesi; hayvanları aşılamanın bedeli çok pahalı.

Sokak hayvanlarını aşılamayı pahalı bulan değerli ötesi bazı belediyelerimiz gösteriş için normal şartlar altında geçmeye bile layık olmadıkları bazı meydanlara "At kulağına kelebek konmuş" misali nişanlarını dikerken bok gibi para harcıyorlar. Oralara para var.

Buna mukabil masum canlıların aşı parası maalesef çok pahalı değil mi?

Katil bunlar...
İçinde Allah korkusu olan bunları yapar mı?

Secdeye varıp Allah'a dua ederken sevaba girdiğini düşünen namaz bitip de ayakkabılarını giyip eline zehirli etleri alıp sokağa çıkıp hayvanları zehirlediğinde ya da bu emri verdiğinde ne yaptığının farkında oluyor mudur acaba? Hep çok merak ederim.

Ve şöyle bir tahminde bulunurum: Sokak hayvanlarının sivrisinekten ya da topluca tanımlayacak olursak haşarattan farksız olmadığını düşünen, "düşünen hayvanlar" yani insanlar bunu yapanlar. Sakın kazara bunları okuyup "bize hayvan dedi, bize hayvan dedi" diye ağızlarından köpükler saçmasınlar; zira onlara bu iltifatı çok görüyorum! Bu memlekette insan hayatının önemsiz olduğunu bile bile sokak köpeklerinin ve ev köpeklerinin kanını yerde bırakmayacağım. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağım.

Rahatsız edici moral bozucu olacağım. "Kendi hayvanı öldü sesi çıkmaya başladı" diyenleriniz varsa; haklılar. Tabii ki ateş düştüğü yeri yakacak. Aynı amaç uğruna benle birlikte hareket etmek isteyenleriniz bana yazın, fax çekin bir olalım. Bu aşağılık zihniyete böcek beyinli, kara kafalı insan müsvettelerini yerle bir edelim. Sesimiz çıksın. Bu ülkede nasılsa hakkımızı alamayız, dediğimizi yaptıramayız negatifliği insanı sadece pasifize eder. Unutmayın "böcekler" gürültüden korkarlar.

Prof. Orhan Kural'ın Kanal E'deki "çevre" programına katıldığımda öğrendim. Tarım Bakanlığı'ndan tüm valiliklere 19.09.2000 tarihli, "sokak hayvanları kavramını sözlükten çıkarın" buyuran bir genelge yayınlanmış. Köpekleriyle poz veren Bakan bey, sokak köpeklerinin de köpek olduğunun ayırdına varamıyor olabilir. Bu onun günahıdır. Ama ne diye bütün sokak hayvanlarının katli onun iki dudağının ve kaleminin ucunda olsun.

Genelge Tarım Bakanlığı'ndan geldiğine göre herhalde Tarım Bakanlığı'nın da haberi vardır değil mi!

İnsanların aldıkları kararlar insanca olmalı ve makamlarına yakışmalı değil midir? Tarım Bakanlığı'na sorduk; böyle bir genelge olmadığını söylediler. Oysa ki böyle bir genelgenin bir kopyası da bende duruyor.

Nasrettin Hoca boşuna "suç samur kürkte olsa kimse üzerine almaz" dememiş.

Bu konu devam edecek...

aldinc@arti.net.tr


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır