kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Balık ve otun buluşma yeri
Yeniköy'deki İzmirli Balıkçı, Ege tatlarını arayanlar için bir numaralı adres: Balığıyla, mezesiyle, otuyla ve de tatlısıyla hakikaten de gerçek bir İzmirli...

İzmir'in balıkçı restoranlarının balıkları kadar mezeleri, özellikle de Ege'ye özgü otlardan yapılan salataları çok ünlüdür. İzmirli olduğum için balık lokantası deyince aklıma yalnızca balıklar, karidesler, ahtapotlar, pavuryalar gelmez, bunların yanı sıra turpotu, cibez, şevketibostan, radika, deniz börülcesi salatalarını da arar gözlerim.

Yeniköy'deki lokanta, İzmir'in balıkçılarını aratmayacak kadar zengin bir mutfağı ve özeni olan bir yer. Mekânın sahibi İzmirli değil ama baş aşçısı ve mutfak personelinin tümü İzmirli.

SÜTLÜ BALIK
Yoğurt soslu deniz börülcesi, radika ve turpotu, turşu, közlenmiş bostan patlıcanı, közlenmiş biber ve her çeşit mezenin olduğu "İzmirli Balıkçı"da ara sıcaklarda karides ızgara, balık dolması ve acılı karides ağızlara lezzet. Balık dolmasının tarifini ve özel mönülerin tariflerini sır gibi saklayan personel, balık dolması ile ilgili bir tek ipucu veriyor, o da balık dolmasının lüferden yapıldığı.

Kalamar, lezzetini ızgara teflon tavada pişiriliyor olmasından almışa benziyor, düğmeleri çıkarılmış ahtapot ise özel sosuyla damak zevkinizi geliştiriyor."İzmirli Balıkçı"nın çok özel yemekleri arasında "Sütlü Balık" var. Sakın ağız bükmeyin! Çok lezzetlidir. Farklı lezzet tabaklarından biri de balık döneri. Lagos, üzerinde yoğurt ve domatesli sos ile servis ediliyor. Pavurya bacağının özel "tartar sosu", mercan, barbun, çupra ve lagostan oluşan balık tabakları size zengin mönüsü olan İzmirli Balıkçı'dan önerebileceğim yemekler.

İRMİKLİ ŞAMBALİ
İzmir'in ünlü tatlısı şambaliyi de yiyebiliyorsunuz. Bu irmikli, fıstıklı tatlının tadı İzmir'deki örneklerini aratmayacak kadar güzel. Tatlı mönüsünde de iddialılar: İncir tatlısı, dondurmalı kazandibi, kalburabastı, sıcak helva da var. Sevilen Şarapları'nın her çeşidi bulunuyor.

Yazın İzmirli'nin bahçesinde keman ve gitar dinletileri düzenleniyor. Duvarları da her daim sergi panosu gibi. Tablo almanız da mümkün. Fiyatlara gelince öncelikle söylemek de yarar var. Basın mensuplarına yüzde 15 indirim yapılıyor. İçki dahil bir kişi 20 Ğ25 milyon lira hesap ödüyor. Adres: Köybaşı Cad. No: 107 Yeniköy / Tel: 212 262 94 90

ELİF ERGU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır