kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Şöhret takım elbise gibi
Sibel Tüzün boşandı, tipi yine değişti. Eski seksi şarkılarını artık söyleyemeyeceğini itiraf eden Tüzün, 'Seksi olmanın neresi kötü? Madonna da seksi. Kötü mü?' dese de alışamadığı tek şey şöhret

Evet anladım: Şöhret olmanın her dalda tek koşulu zapzayıf olmak. Geçen haftaki Ebru Yaşar şokundan sonra bu hafta da Sibel Tüzün mahvetti beni. Kız 34 beden! 36 beden kesin bol geliyordur, yanlardan daraltıyorlardır. Kendimi patates gibi hissediyorum. Derhal piyasaya şişman şarkıcı çıkarsınlar. Bugünlerde yeni bir kaset çıkarmak üzere olan Sibel Tüzün bildiğiniz gibi önce "seksi şarkıcı"ydı. Sonra en kibar tanımıyla "enteresan kocalı şarkıcı" oldu. Ardından "Sibel n'aptın?" oldu. Bunu hemen "Sibel dağıttı"lar izledi. Ve sonunda "boşandı, aslına döndü" oldu. Durum tabii bu kadar basit olamazdı. Neydi işin aslı astarı; sizin için sorduk soruşturduk. Buyrun...

Yeni albümünüzün ismi "Yine Yalnızım". Boşandığınızı cümle aleme duyurmak için mi seçtiniz bu ismi?

Biz de çok güldük albüme bu ismi verirken. Şarkı bir buçuk yıl önce yazılmıştı. Bütün şarkı sözlerim çıkıyor zaten.

Bundan sonra "Yine çok zenginim", "Allahım ne kadar güzelim", "Miami'de evim var" diye şarkılar yazın bari...

Başka isim koyalım dedik ama diğer şarkılar iyi gitmedi. Sibel Tüzün 2001 falan da ı-ıh... Bunu koyduk. Levent de güldü.

Levent deyince... Siz kocalarına göre karakter değiştiren bir kadın mısınız? Evlendi rock'çı oldu, boşandı aslına döndü...

Ben o kadar karaktersiz miyim? Rock albümünü yaptığım zaman onu bana yakıştıramadılar, suçlu aradılar, Levent'i buldular. Ben rock albümü yapıncaya kadar değişimimi tamamlamıştım. Ayrıca karı kocaların birbirini etkilemesi çok normal bir şey değil mi?

İÇİNE İNMİŞ
Boşanınca aslına döndü ne anlama geliyor?

Neymiş benim aslım; ben de anlamıyorum. Ben değişimi seviyorum. Artık ben "Kaçın Kurası"nı söyleyemem. 20 yıl aynı şeyleri söyleyen insanlar var. Ben öyle değilim. Yol almayı seviyorum. Planlı şeyler yapmıyorum. Her şey kendiliğinden geliyor. Karamsar bakıyorsan, hayatın getirdiği iyi şeyleri yakalayamıyorsun... İyi bakıyorsan... Şu dönem öyle hissediyorum: Bu albüm pozitif. Hayatı dinleyin. Haybeye yaşamayın ama iyi hissedin...

Sizi pozitif yapan ne? Boşanmanız olabilir mi?

Evlilik hiçbir zaman bana zul gelen bir şey olmadı. İkimiz açısından da fazla alışkanlık olmaya başladığı noktada ayrılık geldi ve bu da doğrudur. Daha fazla uzasaydı sevimsizlik gelecek ve beraber üretemez hale gelecektik. Hâlâ seviyoruz, önem veriyoruz.

Levent'le beraberken dünyadan elini ayağını çekmiş bir kadın gibi duruyordunuz.

Bunun sebebi Levent değildi. Müzik kariyerimin başladığı andan itibaren yanımda olan menajerimle çalışmamı sonlandırmamdı. Ve işte o dönemde yineplak firmasıyla da çalışmamı sonlandırdım. Bütün sorumluluklar ortadan kalktı. Şunu söyleme, bunu giyme gibi...

NİYE KAZITTIM?
Alaturka bir çizgiye oturtmaya mı çalışıyorlardı?

Maalesef. Benim tarzım olmayan... Feminen olmak, çekici, seksi olmak kavramlarından da nefret ettim. Bunlar bana bastı Levent de o dönemde bana destek oldu. Sonraki değişimde müsebbibi Levent değil. "Bir dakika! Ben kendi istediklerimi yapmak istiyorum" dedim. Yaptım, karşıdan yani basından sert bir tepki geldi. Ben de sertleşmeye başladım O tarzın altı çizilmeye başladı.

Saç kazıtmak da o döneme denk geldi...

Evet ama Levent çok karşı çıkmıştı. 1.5 sene uğraştım ikna etmek için. Levent için "evet o yaptı, o yaptı" deniyor, hayır yok öyle bir şey. Atmam gereken adımlardı. Hatalar tabii ki var ama hepsinin bir sebebi var. O seksi, ben olmayan dönemden sonra benim de ihtiyacım vardı, dinleyicinin de vardı. İçimde var olan her şeyi akıttım. Şimdi sakinim. Benim bütün yüzlerimi biliyorlar.

Salak değilim, satmam lazım
Pişman mısınız geçen senelerdeki imajınızdan?

Tabii ki hayır. Birçok insan yaptığı işten hiç memnun değil. Verilen roller çok ağır geliyor. Geçen albümde vermek istediğim mesaj buydu. Cesur olun yaa! Silkin ve değiştir. Bu arada hata yaparsın ama ne kadar yaşıyoruz ki?

Fakat albüm satmadı.

Evet.

Çok para kaybettiniz mi?

(Gülerek) Evet.

Bile bile mi yaptınız?

Bu kadar yoğun bir eleştiri alacağımı tahmin etmiyordum. Haksız şeyler yazıldı.

Bu albümde satışa yönelik şeyler yapmanız gerektiğini düşündünüz mü?

Düşünmem gerektiğini düşündüm. Çünkü salak değilim (Gülüyor). Şarkıcılık duygusal tarafı yanında, profesyonel bir dal. Ama duygusal tarafım ağır basıyor. İçimden gelenleri yapmaya çalıştım. İçimden gelenlerle ticari olanlar çakışabilir de. Bu albümde barışmaya başladım bazı şeylerle. Seksi olmak mesela... Kötü bir şey mi? Ben çok fazla abartıldığı için rahatsızlık duymaya başladım. Ama artık sinirlenmiyorum. Herkes işini yapıyor. Normal hayatımı da değiştiremem.

Şöhreti sevmediniz...

Hayır sevmedim. Ama alıştım. Nasıl ki bankacılar sevmeseler de takım elbise giymek zorundalar, ben de şöhreti taşımak zorundayım diye düşünüyorum.

Mutlu Tönbekici


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır