kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Gerekli Şeyler
Evden niye çıkayım?

Artık DVD diye bir şey var hayatımızda. Video kasetlerin yerini tutan bu küçük diskler aynı zamanda kiralanabiliyor da. 'www.DVDnight.com' adresine girerek ya da 0212. 281 71 06 ve 0216. 385 93 13 numaralı telefonları arayarak sipariş ettiğiniz DVD evinize kadar getiriliyor. İki gece bir gün toplam fiyatı üç milyon lira. Kolay iş değil mi?

TÜRKİYE'NİN İKİZ MODELLERİ
İkiziniz var mı? Ya da ikiz çocuklarınız? Eğer varsa, Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilecek olan ikizler yarışmasına başvurabilirsiniz. 16 Nisan'da düzenlenecek olan yarışmaya son katılım tarihi 14 Mart 2001 olarak belirlenmiş. 6 yaşından büyük herkes bu yarışmaya katılabiliyor ve hepsi kendi yaş kategorilerinde yarışıyor. Kazananların ödülü ise Neşe Erberk Model Ajansı kadrosuna girmek olacak. Yani belki de Türkiye'nin ilk ikiz modelleri olacaksınız. Peki ya ikiziniz yoksa? Eh, en azından başkalarıyla aynı kıyafetleri paylaşmak zorunda kalmıyorsunuz. Bu da bir şans değil mi? (Başvuru için 0212. 296 69 46 no'lu telefonu arayabilirsiniz)

ÇİZMELER KISALDI
Kısa çizmelerin yeniden moda olacağı, kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Bu kadar tutulacağına ve herkesin bir çift alacağına ise asla inanamazdım. Kış bitmeden bir çift almalı. Yoksa modadan geri kalmış oluruz. Hem yavaş yavaş indirimler de başladı. Ama gelecek yıl bu çizmeleri yine giyebilir misiniz? İşte bu konuda hiçbir garanti veremem.

MR VERTIGO
Eğer uçmak gibi bir tutkunuz varsa Paul Auster'ın Mr Vertigo isimli kitabını okumalısınız. Paul Auster şöyle diyor: "Fikirlerin aklıma nereden geldiğini hiç bilmiyorum. Fikir bulmak için çabalamıyorum. Eğer bir tanesi enteresansa o aklımdan çıkıp gitmiyor, o kadar." Kitabı okuduğunuz zaman bu çekip gitmeyen fikirlerin çok iyi olduğunu göreceksiniz.

AMERİKA'DA MIYIZ?
Beyoğlu'nda yürürken rengarenk yazılarıyla Schlotzsky's Deli'yi görünce gözlerim yuvalarından fırladı. Ne oluyoruz Amerika'da mıyız? Muhteşem sandviçlerinden tattım. Özel ekmeğin içinde biftek, domates, salata, mayonez. Yemeyi sevenlere tavsiye ederim. (Şaşkınbakkal, Caddebostan, Mecidiyeköy, Akmerkez ve Ankara'da Bilkent Üniversitesi'nde de var.)

ARİF'İN TAKVİMİ
19 Şubat, Pazartesi: Şarkıcı Seal doğdu (1950). Tiyatro oyuncusu Yaman Okay öldü (1993). İstanbul İnönü Stadı'nda oynanan maçta Türk Milli Takımı Macaristan'ı 3-1 yendi (1956).

20 Şubat, Salı: Ankara Sinema Derneği kuruldu (1964). Sinema oyuncusu Sydney Poitier Oscar ödülünü kazanan ilk siyah oyuncu oldu (1924). Şair Ülkü Tamer doğdu (1937).

21 Şubat, Çarşamba: Malcolm X öldürüldü (1965). Tarım uzmanı Jethro Tull öldü (1741). Klasik gitarın babası Andrea Segovia doğdu (1893).

22 Şubat, Perşembe: Ressam Andy Warhol öldü (1987). Hindistan'da anneler günü. İstanbul belediyesi evlerin penceresindeki kafesleri yasakladı (1934).

23 Şubat, Cuma: Bryan Ferry doğdu (1953). Dünya Hoşgörü ve Barış Günü. Rotary Kulüp kuruldu (1905).

24 Şubat, Cumartesi: Gazeteci Ğ yazar Hıfzı Veldet Velidedeoğlu öldü (1992). İlk diş fırçası satışa çıktı (1938).

25 Şubat, Pazar: Düşünür Thomas Moore öldü (1852).

Haftanın alıntısı

Günün bir saati
Dünyada bir saat zarfında 30 milyon kilo patates, 25 milyon kilo ekmek, 4 milyon kilo et, 4 milyon kilo balık, 100 bin kilo şeker, 10 kilo arsenik yenmektedir. (Parantez Gazetecilik ve Yayıncılık Ltd. tarafından yayımlanan bilgilerdir.)

Aslı E. Perker

asliperker@yahoo.com


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır