kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
ATİLLA DORSAY(adorsay@sabah.com.tr )


'Altın Ayı' Fransa'ya gitti

Sert sevişme sahneleriyle seyirciyi ikiye bölen 'Mahremiyet' Altın Ayı'nın sahibi oldu

5'İNCİ Berlin Film Festivali'nde 'Altın Ayı' sürpriz şekilde Fransız filmi 'Mahremiyet'e (İntimacy) gitti. 'Kraliçe Margot' ile tanıdığımız yönetmen Patrice Chereau'nin ödül alan filmi, birbirlerini çok az tanıdıkları halde cinsel bir ilişkiye giren, ama sonra aşık olduklarında işleri karıştıran bir kadınla erkeğin hikayesini anlatıyor.

Porno sinemaya yaklaşan nitelikleri ve sert sevişme sahneleriyle seyircileri şaşırtan ve hatta ikiye bölen film, bu sahnelerde oyuncuların gerçekten seviştiği izlenimi yaratıyor. Yönetmen Chereau, bu konudaki sorulara yanıt vermemiş ve "Hayal gücünüzü istediğiniz gibi kullanabilirsiniz" demişti. Film, sinemada oyuncuların perdede gerçekten seks yaptığı yeni bir akımın öncüsü gibi algılandı. Filmin kadın oyuncusu Kerry Fox da çabalarının sonucunu 'En İyi Kadın Oyuncu' seçilerek Altın Ayı'yı kucakladı.

Çin filmi 'Pekin Bisikleti' Jüri Büyük Ödülü'nü, Danimarka filmi 'Yeni Başlayanlar İçin İngilizce' ise Jüri Özel Ödülü'nü aldı.

'Trafik' filminin Oscar adayı oyuncusu Benicio del Toro en iyi erkek oyuncu seçildi. 'Betelnut Güzeli' filminin yönetmeni Tayvanlı Lin Cheng-Shen ise en iyi yönetmen oldu. Saygın Alber Bauer Ödülü 'Bataklık' adlı Arjantin filmine, Mavi Melek Ödülü ise yine "Mahremiyet"e verildi. Jüride Dario Argento, Hector Babenco, Jacqueline Bisset gibi ünlü isimler ve Almanya'da büyük sükse yapan Türk yönetmeni Fatih Akın bulunuyordu.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır