kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Bebek odaları özel döşeniyor
Artık bebek, çocuk ve genç odası ayrımı var. Bebekler için bir sepet yeterli olmuyor. Fonksiyonel ve modüler takımlarla çocuğun yaşı ile artan ihtiyaçlarını karşılamak mümkün

Eskiden çocuk doğduğunda süslü püslü bir sepet yapılır, ayrı bir oda düşünülmezdi. Hele ayrı bir yatak odası takımı ancak çocuk belli bir yaşa geldiğinde gündeme gelir, o da çocuğun her yaşına hizmet edecek, taa çocuk evden ayrılıncaya kadar "idare edecek" türden bir şey seçilirdi. Yani bebek odası diye bir şey fazla dikkate alınmaz, çocuk odası ve genç odasının birleşimi bir şey hazırlanırdı.

Şimdilerde bebek odaları sadece belli bir yaşa kadar çocukların ihtiyacını karşılayacak türden hazırlanıyor. Ancak, modüler olarak üretilen bu takımlar, çocuğun yaşı ve ihtiyaçları doğrultusunda artırılıp eksiltilebiliyor.

Yani takım zaman içinde özde aynı kalarak geliştiriliyor.

Bebek odalarında da fonksiyonel parçalar çok gözde... Bebeğin altını değiştirmek için kullanılan masalar, aynı zamanda bebeğin şifonyeri olabiliyor. Bunun yanı sıra yataklar, bebeğin büyümesi ile birlikte büyüyecek türden yapılıyor. Yani öyle yaşla birlikte mobilya değiştirmek gerekmiyor. Tam tersine, yaşla birlikte büyüyen mobilyalar üretiliyor.

GÖZDE MARKALAR
Bunun yanı sıra bebek odalarında pek çok ayrıntı var. Öncelikle bebeklerin altını değiştirmek için uygun bir masa, şifonyer, gardırop, ana kucağı, mama sandalyesi, oyun parkı gibi pek çok parçadan oluşan yatak odası takımları artık tam bir takım olarak satılıyor.

Hatta bu takıma annenin süt emzirirken oturması için bir koltuk bile ilave ediliyor.

Tüm bunlar gerek mobilya gerek kumaş olarak, hatta hatta duvar rengi ve bordürleri de dahil olmak üzere aynı renk (ya da birbiriyle uyumlu tonlarda) ve desende yapılıyor. Yani bebek tekstil ürünleriyle mobilya üreticileri uyumlu çalışıyorlar.

Son yıllarda özellikle Ciccio, İnci Tunçel, Sistem Mobilya ve Letto, bebek odaları söz konusu olduğunda son derece iddialı markalar haline geldiler. Üstelik sadece mobilyada da değil... Bu markalar perdeden cibinliğe, avizesinden nevresim takımına, bebek çantasından uyku tulumuna kadar birbiriyle uyumlu her türlü tekstil ürününü de bulabileceğiniz adresler. Bunun yanı sıra Premaman da hem mobilya hem de mobilyaya uygun olarak ürettiği bebek tekstil ürünleriyle son zamanlarda sivrilen markalardan.

Bebek odası hazırlıklarına başlamadan önce iyice araştırmanız, en fonksiyonel parçaları bulmanız açısından çok önemli.

Foksiyonel parçalar, hem çocuğun gelişimi esnasında en büyük yardımcınız olacak hem de çocuk büyüdükçe ihtiyaçlarını da karşılayacağından ekonomik olacaktır. Göz zevki ve dekoratiflik açısından getirecekleri de cabası...

İnci Tunçel:
(0212) 283 79 58.

Letto
(0216) 385 73 66.

Sistem Mobilya
(0216) 313 72 77.

Ciccio
(0216) 386 81 93..

Premaman
(0212) 234 20 38.

Yasemin K. ŞAHİNKAYA


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır