kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Fiyatı en çok artan ürün bulundu: Süt
ANAP Kadın Kolları üyeleri, her ay bölgelerindeki ürünlerin fiyatlarını takip ederek ekonominin gidişatını izliyor ve kadınları bilgilendiriyorlar

ANAP'lı kadınlar enflasyonla mücadelenin gönüllüleri oldu. Öyle ki ANAP Kadın Kolları 2000 yılının Nisan ayından bu yana enflasyonla mücadeleye destek vermek için harıl harıl çalışıyor. Kadınların bu konuda bilinçlenmesi için marketlerde ve pazarlarda araştırma yapan ANAP'lı kadınlar her ay belirlenen ürünlerin fiyatlarını izleyerek fiyatı en çok artan ürünleri belirliyor.

16 ilde ANAP Kadın Kolları başkanlıklarınca gönüllü kadınlardan kurulan izleme komiteleri, marketlerdeki ürünleri sık sık kontrol edip listeliyor. Her ay sonunda bu listeler ANAP Genel Merkezi'ne iletiliyor.

ANAP Kadın Kolları ARGE Başkanı Füsun Gönül, 20 kalem mal üzerinde inceleme yaptıklarını ve bu ürünler üzerinden yaptıkları son tespitlere göre Ocak sonu itibariyle enflasyonun yüzde 4.75 oranında çıktığını söylüyor.

ANAP'lı kadınlar her ay bölgelerindeki altın, çocuk bezi, çay, hijyenik kadın bağı, deterjan, ekmek, kadın çorabı, kıyma, kömür, kuru soğan, margarin, mercimek, pamuk, kumaş, pirinç, sabun, süt, toz şeker, tüp gaz, yumurta ve zeytinyağı fiyatlarını izliyor.

REKORTMENLER
Kadınların yaptıkları tespitlere göre dokuz ay içinde en çok sütün fiyatı arttı. Yüzde 102 oranında fiyat artışının olduğu sütü, yüzde 75 ile pirinç, yüzde 67 ile çay, yüzde 64 ile çocuk bezi, yüzde 50 ile pamuk izledi.

Füsun Gönül, 16 ilde çalışmalar yürüten kadınların bölgelerindeki birkaç marketi izlediklerini, orada belirlenen ürünler üzerinden fiyatları tespit ettikten sonra ortalama aldıklarını ve bu oranları ANAP Genel Merkezi'ne gönderdiklerini söylüyor. 16 ilden gelen oranları değerlendiren ANAP Genel Merkez Kadın Kolları ise bu bilgileri Genel Başkanları Mesut Yılmaz'a sunuyor.

ELİF ERGU


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır