kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Gecelere Yunan esintisi
Türkiyede'ki eğlence hayatı birçok açıdan Yunanistan gece hayatından esinlendi.

Örneğin Yunanlılar, 1967-74 yılları arasındaki askeri yönetimi protesto etmek için tavernalarda tabak kırıyor ve masa deviriyordu. Yunanlılar'ın bu alışkanlığı çok kısa bir sürede sınırları aştı ve İstanbul gecelerine sıçradı. Askeri yönetim çöktükten sonra tabak kırmalar, masa devirmeler tarihe karıştıysa da iki ülke de bu gelenek sürdü. Eğlence için ceket yakmak da bir başka örnek... 1980'li yılların başında Atina ve Selanik'te birçok garsonun ceketi ve kravatı yakılmıştı. Bu moda daha sonra, Yunan şarkıcıların parçaları müzik listelerinde tavan yapınca İstanbul'a ulaştı.

Bu arada yeni trendlerden etkilenme süresi de azalıyordu. Paket paket kağıt peçeteleri fırlatma modası başlamıştı. Atina'dan yola çıkan trend bu sefer birkaç yılda değil, birkaç ay içinde İstanbul'a ulaştı. Ve tabii ki masa üzerinde dans etmek...

REBETİKO DOĞUYOR
Ama artık tüm bu eğlenceler 'out' oluyor. Çünkü Yunanistan'da yeni bir eğlence anlayışı doğuyor. Anadolu Rumları'nın Yunanistan'a getirdikleri bir müzik türü olan 'Rebetiko' ikinci baharını yaşıyor. Küçük bir pist, etrafında buzuki, def, keman, akordeon çalanlar ve tabii ki buruk nameli rebetiko söyleyen şarkıcılar... Danslarda da eskiye dönüş var. Erkekler 'zeybetiko' kadınlar 'çiftetelli' oynuyor. 'Rebetiko' mekanlarında artık dans edenlere peçete değil, karanfil atılıyor. Bir sepet karanfilin fiyatı ise 6 bin drahmi ( yaklaşık 15 dolar.)

ERKEKLERE MAHSUS ŞOV
Yunanİstan'da son dönemde "erkeklere mahsus" yeni bir eğlence çeşidi daha türedi. Pavyon-bar ve konsomasyon muhabbetinden bıkan Yunanlı erkeklere artık yepyeni alternatifler sunuluyor. Pek çok kentte birbiri ardına 'seks şovlar'lar açıldı. Genellikle Rusya'dan gelen güzeller bu şovlarda striptiz yapıyor. Masaları dolduran erkekleri mıknatıs gibi üzerlerine çeken bu bayanlar daha sonra 'konsomasyon'a çıkıyor.. Ancak bu konsomasyon, bildiğimiz konsomasyonlardan değil.

Kızlar müşterilere "Table dance (masa dansı) ister misin?" diye soruyor ve 'evet' yanıtını alırlarsa ya oturduğu masada ya da salonun arka kısımlarındaki localara gidilerek 'table dance'a başlıyor.. Bu özel dansta, kızlar müşterinin önünde müziğin eşliğinde ağır ağır soyunuyor ve müşterinin dokunmasına izin veriyor. Yaklaşık 3 -4 dakika süren bu özel dansın fiyatı, bir bardak içki parasını geçmiyor yani 3 bin drahmi (yaklaşık 8 dolar).

Stelyo BERBERAKİS


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır