kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Prangaları çözün
Bütün yetkililer İstanbul'da bu dağınıklık, başıboşluk ve "çok başlılık" içerisinde sorunlara çözüm bulunamayacağı görüşünde birleşti, "büyük ittifak" gerçekleşti

Yaşanabilir İstanbul Projesi'nin birinci değerlendirme toplantısından tarihi nitelik taşıyan tavsiye kararları çıktı..

DÖNÜM NOKTASI
İçişleri Bakanlığı ile Marmara Belediyeler Birliği'nce yürütülen "Evrensel Değerleri Koruyan Yaşanabilir İstanbul Projesi"nin 1'inci değerlendirme toplantısından, dönüm noktası niteliğinde ve tarihi önemde tavsiye kararları masaya konuldu. Tüm katılımcılar kürsüden, "Böyle gitmez" dedi.

YASA KURTARIR
Toplantının en çarpıcı ve heyecan verici konuşmasını yapan İçişleri Bakanı Saadettin Tantan, İstanbul'da giderek tırmanan sosyal, kültürel ve ekonomik yozlaşmanın önüne ancak "özel yasa" ile geçilebileceğinin altını çizdi.

BÜTÜNLÜK ŞART
Diğer katılımcılar da yönetimde bütünlüğün şart olduğunu vurguladı. Vali Erol Çakır, "Bu dağınıklıkla hizmet bütünlüğü sağlanamaz" derken Başkan Ali Müfit Gürtuna, "Çok sahipli görünen İstanbul aslında sahipsiz" dedi.

BÜYÜK İTTİFAK
Valilik, yerel yönetimler, meslek odaları ve demokratik kitle örgütleri düzeyinde ilk kez, İstanbul'un geleceği konusunda "tam ittifak" sağlandı. İçişleri Bakanı'nın, önümüzdeki günlerde Meclis'e sevkedileceğini bildirdiği Yerel Yönetimler Yasası'nın ötesinde, "İstanbul Özel Yasası" talep edildi.

ŞENOL BAŞTAKAR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır