kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Kuşadası'nda camiye haciz
Kuşadası'nda İkiçeşmelik Mahallesi Camii ile Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Kuşadası Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu binalarına haciz geldi.

İnşaat ile restorasyonu yapan Serdar İnşaat firması, Kuşadası eski Belediye Başkanı Engin Berberoğlu hakkında dava açarak caminin inşaatı için 150 milyar lira, üniversite inşaatı için de 140 milyar lira olmak üzere toplam 290 milyar liralık alacağının ödenmediğini öne sürdü. Firma sahibi Serdar Eranıl'ın iddialarına göre 1994-1999 arası belediye başkanlığı yapan Berberoğlu isteğiyle yapalan ve tamamlanarak teslim edilen her iki inşaat içinde kendisine hiç ödeme yapmadı.

BELEDİYE: BİZ ÖDEYEMEYİZ
Berberoğlu ise inşaat ve restorasyonun belediye olarak yaptırıldığını, parasının da bugünkü belediye tarafından ödenmesi gerektiğini ileri sürdü. Kuşadası Belediye Başkanı Fuat Akdoğan "Her iki inşaat için de zamanında belediyeden alınmış ihale kararı, encümen veya meclis kararı yok. Bu nedenle para ödememiz yasal olarak mümkün değil. Yaptığımız araştırmada, inşaatların, eski belediye başkanının sözlü anlaşmasıyla yaptırıldığını öğrendik" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır