kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Statta can pazarı
Bedavacı kapısından tribüne giren binlerce taraftar Bursa Atatürk Stadı'nı adeta cehenneme çevirdi. Çıkan izdihamda ezilen 33 yaralıdan 2'sinin durumu ağır

Bursa'da dün neredeyse bir futbol faciası yaşanıyordu. Birinci Futbol Ligi'nde Bursa'da yapılan Bursaspor-Erzurumspor maçının başladığı dakikalarda biletsiz seyirciler stada alınmak istenirken yaşanan izdihamda, 2'si ağır 33 kişi yaralandı. Şans eseri can kaybının olmadığı olayla ilgili olarak Valilik soruşturma başlattı.

Bursa Atatürk Stadı'nı can pazarına dönüştüren izdiham "Teksas Tribünü" olarak adlandırılan kapalı kale arkası tribününe girişi sağlayan "H-İ" kapısının saat 13.30 sıralarında açılmasıyla başladı. Biletsiz seyircilerin de maça girmesini isteyen Bursasporlu yöneticilerin talimatıyla açıldığı iddia edilen kapıdan binlerce kişi aynı anda içeri girmeye kalkışınca olanlar oldu. Birbirini ezen, yerlerde sürüklenen insan seli demir korkulukların kopmasına neden oldu. Kopan korkuluklar seyircilerin üzerine düştü. Polisin müdahalesiyle kapı girişi kesilirken, ezilen çok sayıda insan hastanelere kaldırıldı.

VALİ SORUŞTURMA AÇTI
İl Sağlık Müdürü Hüseyin Hüsnü Serdar, yaşanan izdiham sonrası 33 taraftarın yaralandığını, yaralıların 15'inin Devlet, 17'sinin SSK, 1'inin de Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldığını bildirdi. Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Yüce'nin (22) iç kanama teşhisiyle ameliyata alındığını, Ali Osman Alar'ın da (14) solunum ve dolaşım yetmezliği nedeniyle yoğun bakımda tutulduğunu kaydeden Serdar, sağ bacağında kırıklar bulunan Emre Karaman'ın (17) yine aynı hastanede tedavi altında bulunduğunu açıkladı. Serdar, ilk tedavisi Devlet Hastanesi'nde yapılan Fehim Kanıdinç'in (41) daha sonra, kopan ayak parmaklarının dikilmesi için Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildiğini bildirdi.

Bu arada Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret eden Vali Ali Fuat Güven, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını söyledi. Bursaspor Başkanı Erdoğan Bilenser de olayların bilinçsiz taraftarların tutumundan kaynaklandığını belirterek, stad kapılarının açılması için talimat verdiklerini yalanladı. Bilenser, "Kapıların açılması yönünde herhangi bir talimat yöneticiler tarafından verilmedi. Bu konuda zaten yönetim kurulu kararı var. Bu iddialar komik'' diye konuştu.

"TEKSASLI" TARAFTAR
Bursaspor holiganlarına "Teksaslılar" adı veriliyor. Teksaslılar, zaman zaman kendi aralarında kavgalar çıkarıyorlar, ancak bugüne kadar rakip takımın seyircileriyle aralarında hiç çatışma yaşanmadı. Sadece rakip takımın seyircilerine çirkin tezahürat yapan fanatik grubun, Bursaspor yönetimi üzerindeki etkisi de gözden kaçmıyor. Grup, 3 yıl önce aralarındaki anlaşmazlık nedeniyle "Teksaslılar" ve "Radikal Teksaslılar" olarak ikiye ayrılmıştı. "Radikal Teksas" grubundan gelen Recep Günay Bursaspor'a başkan bile olmuştu.

FACİAYA RAMAK KALDI

TRİBÜN DEĞİL, SANKİ SAVAŞ ALANI...
Bursaspor'un holigan seyircileri Erzurumspor karşılaşması öncesi dışarda kalan arkadaşlarının da içeri alınması için tribünlerden sıkça" Yönetim uyuma taraftarına sahip çık" sloganı attı. Maç başladıktan sonra H-İ kapısı açılınca felakete davetiye çıkmış oldu. Binlerce insan aynı anda içeriye akın edince izdiham yaşandı. Tribünleri savaş alanına çeviren olayda, çok sayıda insanın kolu, bacağı kırıldı. Fotoğraflar: SHA

İbrahim ÖGE


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır