kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
New York'ta pişti, sıra İstanbul'da
Donna Karan'da stajyerken ayrılıp kendi markasını yaratan Ufuk Arkun, Türkiye'ye Beymen'le girecek. Arkun, Bills'in beyaz gömleklerini de tasarlıyor

New York gibi dünyanın en zor pazarında 7 yıl varolma savaşı veren genç Türk moda tasarımcısı Ufuk Arkun sonunda Amerika moda dergilerinde Calvin Klein, Tommy Hillfiger, Donna Karan gibi ünlülerle aynı sayfaları paylaşacak başarıyı yakaladı. Donna Karan'dan ayrıldıktan sonra kendi markasını yaratmak için çabalayan Arkun, 'Made in Turkey' imajı nedeniyle bir hayli zor günler yaşamış. Markasını Türkiye'de tescil ettiren, ürünlerine Made in Turkey etiketini koyan Arkun, böylece Türk tekstil ve hazır giyim sektörünün adını da bütün dünyada duyuruyor.

Erkek giyim konusunda çalışan Arkun geçtiğimiz yıllarda, Türkiye'de bir markanın doğumuna da yardım etmiş. Boyner Grubu'na ait Network markasına danışmanlık yapan Arkun, danışmanlığı bıraksa da Boyner Grubu ile bağlarını koparmamış. Bills'in beyaz gömlek koleksiyonunu da hazırlayan Arkun, şimdi 2001 ilkbahar-yaz koleksiyonunu Beymen çatısı altında Türk müşterileriyle buluşturacak.

Aslında herşey sosyetenin yakından tanıdığı Sunset Restaurant'ın sahibi Barış Tansever, modacı Ufuk Arkun ve Boğaziçi İşletme mezunu Hamdi Külahçıoğlu'nun biraraya gelmesi ile başladı.

Üç arkadaş İstanbul ve New York'ta iki ayrı şirket kurarak işi büyütmeye başladılar. 2000 yılında 2 milyon dolar ciroya ulaşan 2 şirket, malların yüzde 80'ini Türkiye'de ürettirip New York, Beverly Hills, San Francisco, Hong Kong, Pekin gibi merkezlerin büyük mağazalarına girmeyi başardı.

SIRA AVRUPA'DA
Arkun, birçok modacı gibi işe Avrupa'dan başlamadı. Amerika'nın iki büyük moda okulundan biri olan Fashion Institute Technology'i bitirdikten sonra orada hocalık yapan Arkun, şöyle konuştu: "Giyilebilir, ticari boyutu olan ürünler tasarlıyorum. Koleksiyonum, ulaşılabilir, sade ve basit hatları olan, çok pahalı olayan ürünlerden oluşuyor. Bir takım elbisem burada 650 dolara satılıyor. Ama Türkiye'de daha ucuz olacak."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır