kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
Adaleli pick-up'lar
Farklı arayışlar içinde olan otomobil üreticilerinin şimdilerde yeni gözdesi pick-up'lar. Çok amaçlı kullanımlı bu pick-up'lar, adeta Robocop'u andırıyor

Dünya otomobil devleri Detroit Otomobil Fuarı'nda 100'e yakın yeni model sergilerken, en fazla ilgiyi konsept araçlar çekmişti. Bu konseptler içindeki sert görünümlü, Robocop'u andıran birkaç araç, geleceğin pick-up'larının nasıl şekilleneceğini gösterdi. General Motors'un konsept pick-up'ı Terradyne'in de bunlardan biriydi. Terradyne'in, ilginç tasarımı ve güçlü hatlarıyla farklı bir segment yaratması bekleniyor. Yeni modeliyle ABD'de pick-up sınıfında büyük pazar payı olan Ford'a rakip olmayı hedefleyen GM'in bu sıradışı aracı ne zaman piyasaya süreceği merak konusu. Fiat'ın Cenevre çıkarması

Fiat, Uluslararası Cenevre Otomobil Fuarı'nda ilk defa yeni modeli Stilo'yu tanıtacak. 3 ve 5 kapılı olmak üzere iki versiyon olarak üretilen Stilo'nun bütün ekipmanları aynı. 5 kapılı Fiat Stilo 4.25 metre uzunluğunda, 1.76 metre genişliğinde, 3 kapılı Stilo ise 4.18 metre uzunluğunda ve 1.46 metre genişliğinde. Her iki otomobilde de dört farklı benzinli motor ve iki Common Rail turbodizel güç ünitesi bulunuyor.

Genç rallicilere ücretsiz özel kurs
İstanbul Otomobil Kulübü, Renç Koçibey Eğitimi adı altında otomobil sporuna meraklı gençlere Nisan'dan itibaren ücretsiz eğitim vermeye başlayacak. Ana sponsorluğunu Tofaş'ın yaptığı eğitim 160 kişiyle sınırlandırıldı. Eğitimleri, eski Camel Trophy'ci Ömer Tümay başkanlığındaki bir ekip gerçekleştirecek. Katılımcılara Volkan Işık, Nejat Avcı ve Serdar Bostancı gibi ünlü ralliciler teorik bilgi verecek. Teorik ve pratik eğitim ile başlayan kursu, ilk üç sırada bitiren pilot ve co-pilotlar İstanbul Otomobil Kulübü'nün tayin edeceği yarışmaya hak kazanacak. Başvuruların son tarihi ise 25 Şubat.

Hyundai'nin yeni 4X4'ü: Terracan
Hyundai yeni bir 4X4 araç üzerinde çalışmalar yapıyor. Büyük arazi modelleri sınıfında pazara sürülecek olan yeni aracın adı ise Terracan olacak. Avrupa standartları gözönüne alınarak tasarlanan aracın Galloper'in yerini alması bekleniyor. 2.5 ve 3.5 lt V6 motorlarla üretilecek olan yeni seride, bir de 2.9 lt turbodizel seçeneği olacak. Araç ilk olarak Cenevre Fuarı'nda sergilenecek.

İşadamları için Voyager yenilendi
Chrysler, çok amaçlı araçlar (MPV) adı verilen mini van sınıfı aracı Voyager'ın yeni versiyonunu İspanya Malaga'da tanıttı. Otomotiv sanayinde ilk defa elektrikli bagaj kapağı ve kapıların kullanıldığı Voyager'da, 3.3 lt'lik V6 benzinli motor kullanılarak, 180 beygir güç elde ediliyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır