kapat

19.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

Malezya acilen berber ithal etmek istiyor
Uzakdoğu ülkelerinden Malezya'da halkın berberlik mesleğine ilgi duymaması nedeniyle büyük bir berber sıkıntısı yaşanıyor. Penang Tüketici Birliği (CAP) Başkanı S.M. İdris, başkent Kuala Lumpur ve kuzeydeki Penang eyaletinde en az 30 berber dükkanının kapandığını söyledi. Yabancı ülkelerden berberlere ihtiyaç duyduklarını açıklayan İdris, 2 bin 500 berberi ithal edeceklerini dile getirdi, hükümeti acil önlemler almaları için uyardı.

Bütün ünlülerin ölüm fotoğrafları internette
İnternette bir site ünlülerin ölüm fotoğraflarını yayınlamaya başladı. http://www.theeunderground.com adresinde 1997 Ağustosu'nda Paris'te trafik kazası geçirerek ölen Galler Prensesi Diana'nın kaza sonrası çekildiği iddia edilen bir fotoğraf yayınlandı. Fotoğraf kısa bir süre içinde e-mail aracılığıyla tüm dünyadaki internet kullanıcılarına ulaştı. İngiliz ya da Fransız polisi bu fotoğrafın Diana'ya ait olduğu iddiasını doğrulamadı. İlginç sitede, Di'nin yanısıra Nazi lideri Hitler'in, Mussolini'nin ve ABD eski başkanı John Fitzgerald Kennedy'nin otopsi sırasında çekilen fotoğrafları da yer alıyor.

"Yaşlı senatör ölürse Demokratlar yaşadı"
Amerikalı Cumhuriyetçi Parti yetkilileri, hastalanan 98 yaşındaki Güney Carolina'lı senatör Strom Thurmond'un sağlığına kavuşması için dua ediyor. Ancak hesapları başka! Cumhuriyetçiler ve Demokratlar, Senato'nun 100 sandalyesini 50-50 paylaşıyor. Thurmond'un ölümü halinde, gözler Güney Carolina'nın Demokrat Partili Valisi Jim Hodges'a çevrilecek. Hodges'in göreve Demokrat birini ataması bekleniyor. Bu durumda, Cumhuriyetçiler üstünlüğü Demokratlar'a 51'e 49 verecek. Bu yüzden Cumhuriyetçiler Thurmand'un sağlığına duacı...

Küba kafa salladı!
Komünist Küba'nın lideri Fidel Castro'nun halka armağını olan uluslararası rock konseri dün gerçekleşti. Başkent Havana'daki Karl Marx isimli salonunu dolduran 5 bin Kübalı genç, bol bol dans etti, kafa salladı. Castro ve uzun saçlı Kültür Bakanı Abel Prieto'nun da katıldığı konserde İngiliz topluluk Manic Street Preachers (MSP) sahne aldı. Castro'nun "Amerikalı grup istemem" emri üzerine anlaşmaya varılan MSP, Amerika ila Küba arasında krize neden olan 7 yaşındaki Kübalı Elian'a itafen yazdıkları "Baby Elian" adlı parçayı seslendirdi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır