kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Superkupon
Savulun Fener Geliyor! 4-0
Andersson, Baliç, Mirkoviç, Uche ve Yusuf'tan mahrum F.Bahçe, son sıradaki rakibini darmadağın etti. Son haftaların yıldızı Revivo, 2 golle Siirt duvarını yıktı

F.Bahçe bir yandan yokuş aşağı yuvarlanmaya devam ederken, çığ gibi büyümeyi de başarıyor. 5 oyuncusu sarı kart cezası sınırında iken, rakibine net gol pozisyonu vermeden, skor üstünlüğünü sağladı ve adeta yürüyerek maçı kazanmasını bildi. Johnson'un defansa geçmesiyle orta sahanın mücadele gücündeki kaybı, Lazetiç ile Ogün mükemmel bir şekilde kapattılar. Özellikle Ogün ilk ve son gollerdeki asistleriyle gemisini kurtaran kaptan rolünü de üstlendi.

Daha ilk dakikada Ogün ile Siirt savunması içinde gedik bulan F.Bahçe, maçı kazanacağının sinyallerini de verdi. Siirt, rakip ceza alanına kontrollu bir şekilde giremeyip, gol şansını bir tek uzun mesafeli şutlara bağladı. İsabet oranının düşük olması ve Rüştü'nün defansın arkasına sarkan toplarda iyi zamanlama yapması, F.Bahçe kalesini tehlikelerden uzak tuttu.

Siirt'in golü sayılmadı
3-4-3 dizilişini, tüm güçlüklere rağmen deplasmanda da sürdüren F.Bahçe, rakibini korkutan görüntüsüyle rahat atağa çıkmasını önlüyor. Siirt, Ceyhun oyuna girinceye kadar maçın kontrolunu eline geçiremedi. Ceyhun'lu dakikalarda da kurulan baskı bir saman alevi gibi söndü, gitti.

15. dakikada Ogün'ün uzun pasıyla orta sahadan fırlayan Revivo 50 metre top sürüp, kaleci Saviç'i de çalımlayarak perdeyi açtı: 1-0. Pozisyon "Ofsayt mı, değil mi?" diye tartışılırken, 17. dakikada Rapajc sağdan nefis pasla, Revivo'yu altıpasta topla buluşturdu. İsrailli futbolcu da kaleyi çaprazdan gördüğü pozisyonda topun dibine girerek, çok "ince" bir gol daha kaydetti: 2-0. 21'de Alp'in attığı gol doğru bir kararla ofsayt ile sayılmayan Siirt bir darbe daha yedi.

3. golde hakeme bravo
Beşiktaş maçı öncesi kart sorunu yaşamak istemeyen F.Bahçe gardını yüksek tutarak rakibinin açık vermesini bekleyen boksörler gibiydi. 42. dakikada Lazetiç nefis bir ara pasıyla Rapajc'i kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Ancak Hırvat futbolcu topu o kadar laubali vurdu ki, kaleci Saviç yere bile yatmadan pozisyonu önledi.

48. dakikada gelen F.Bahçe'nin 3. golünde mükemmel bir "hakem yorumu" yapıldı. Rapajc'in aşırtma pasında, maçın yıldızı Revivo ofsayt pozisyonundaydı. Ancak yan hakem, topu kovalayan Serhat'ı görerek oyunu devam ettirdi. Genç futbolcu da aşırtma bir vuruşla golünü yaptı: 3-0.

Ogün orta, Serhat gol
Böylece F.Bahçe iyice rahatlayıp hem taraftarın hem de Siirt'in umutlarını bitirdi. 74. dakikada sağ kanattan fırlayıp, sıfıra inen Ogün, yerden bir ortayla Serhat'ı ikinci kez golle buluşturdu: 4-0. F.Bahçe, G.Saray ile girdiği liderlik yarışında puandan sonra gol averajını da pozitif yöne taşıdı. 80. dakikada Aniç'in yan direkte patlayan şutu Siirt Jet-Pa'nın maç boyunca yakaladığı elle tutulur tek pozisyonuydu. F.Bahçe Siirt'te 3 puanı 4 golle bulurken, Beşiktaş maçı öncesi eksik vermemenin de sevincini yaşadı.

Teşvik primi söylentisi
G.Saray'ın Siirt'e teşvik primi gönderdiği şeklindeki iddialar sarı-lacivertli yönetimi kızdırdı

Siirt, dün ilginç bir dedikoduyla çalkalandı. G.Saray'ın Siirt'e prim gönderdiği yolundaki iddiaların şeref tribününde konuşulması üzerine, genel sekreter Vedat Olcay, "Bunları biz de duyduk ama inanmak istemiyoruz. Spekülasyona da girmeyeceğiz" dedi.

Gana Milli Takımı'na çağrılan Johnson'u Beşiktaş'a karşı oynatmak isteyen yönetim, bu maçı cuma gününe aldırmak için federasyona başvuracak.

Polis-taraftar kapıştı
F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, maç sonrası sarı-lacivertli taraftarlarla, güvenlik güçleri arasındaki gerginliği önledi. Ama Yıldırım'ın sakinleştirdiği taraftarlar, başkan gidince polislere küfür etmeyi sürdürdü.

GÜRCAN BİLGİÇ-HAYDAR PINARCI


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır