kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Muhalefete yol göründü
Parti Meclisi üyesi Moğultay ile İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı Dal partiden ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevkedilecek. Sırada Ercan Karakaş ve Gürbüz Çapan var

CHP'de Deniz Baykal'ın hakim olduğu Parti Meclisi (PM) ihraçlar için düğmeye bastı. Muhaliflerin, eski genel başkanlar tarafından Deniz Baykal'a gönderilen mektubu görüşmek amacıyla PM'yi olağanüstü toplantıya çağırmak için topladıkları imza sayısı 14'ü bulunca, Baykalcılar hareket geçerek PM'yi kendilerinin belirlediği tek maddelik gündem ile olağanüstü toplantıya çağırdılar. Salı günü yapılacak toplantıda PM üyesi Mehmet Moğultay ile İstanbul İl Disiplin Kurulu Başkanı Timurlenk Dal'ın kesin ihracı istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevki tartışılacak. PM'de sayısal çoğunluğu elinde bulunduran Baykalcılar'ın oylarıyla Moğultay ve Dal'ın Disiplin Kurulu'na sevk kararı çıkması bekleniyor. Özellikle muhalif kanatta yer alan Dal'ın ihracı ile İstanbul İl Disiplin Kurulu'na vekaleten İl Başkanı Ali Topuz tarafından yeni bir atama yapılacak. Bu atamanın ardından aralarında Ercan Karakaş ile Gürbüz Çapan'ın da bulunduğu ve parti içindeki statüleri "sade üye" olan çok sayıda partilinin ihracı gündeme gelecek.

İHRACI İSTENEN İLK PM ÜYESİ
Moğultay, PM toplantısında "öncelikle suçunu öğreneceğini" belirterek, "Suçumu öğrendikten sonra konuşacağım, kendimi savunacağım. 1980 sonrası, Dipislin Kurulu'na sevk edilmesi istenilen tek PM üyesi benim. Bu da ibret vericidir" dedi. Moğultay ile Dal'ın sevk edilmesi istenilen 15 kişilik Merkez Disiplin Kurulu'nda, başkan ismet Çanakcı da dahil olmak üzere Baykal'ın mutlak hakimiyeti bulunuyor. Moğultay ile Dal'ın ihraç istemiyle Disiplin Kurulu'na sevki görüşecek olan PM'de de Baykalcılar'ın üstünlüğü var. 60 kişilik PM'de, olağanüstü kongrede Baykal'ın listesini delerek giren 18 kişi bulunuyor. Ertuğrul Güna'la hareket etmelerine karşın Baykal'ın listesinde de olan iki isim Veli Aksoy ile Haluk Özdalga ile muhalifler 20'yi buluyor. Sedat BOZKURT

İŞTE UYARI MEKTUBU
CHP'de ve CHP içinde bütünleşen SODEP ve SHP'de genel başkanlığı üstlenmiş bulunan CHP'liler olarak aşağıdaki görüşlerimizi değerlendirmenize sunuyoruz:

1- Partimizin 1999 seçimlerinden sonra başlattığı yeniden yapılanma programının durdurulduğunu görmekten kaygı duyuyoruz.

2- Üye yazımı yönetmeliğe bağlanarak hizipsel müdahalelerden arındırılması sağlanmışken, yönetmelik uygulanmamış, ikili üyelik yapısı ortaya çıkmıştır.

3- Çok sayıda il ve ilçe örgütü tüzük zorlamaları ve çifte standartla görevden uzaklaştırılmıştır.

4- İlçelerde oy dengesini değiştirmeyi hedeflediği açık olan yöntemle binlerle ifade edilen yazım şikayetleri birbirini izlemektedir.

5- Bu gidiş durdurulmadığı takdirde, parti içi demokrasinin sağlıklı bir biçimde işlediğini söyleyebilmek imkansız hale gelecektir. Parti içinde belirli bir grubun, kurultay sürecini kendilerinden olmayanları tasfiye etmek için kullandığı izlenimleri haklılık kazanacaktır.

Sizden dileğimiz, bu olumsuz gelişmelerin durdurulması ve usulsüzlüğün düzeltilmesidir. Amacımız, özlemini duyduğumuz güçlü ve güven verici bir CHP'nin layık olduğu yeri almasına katkıda bulunmaktır. Saygılarımızla...


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır