kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Temizlendikten sonra parlayın
Kışın etkisini silmek için cildinizi temizledikten sonra koruma, canlandırma ve parlatma işlemine geçebilirsiniz

Dünden devam

CANLANDIRMA
Cildin ve tüm bedenin yorgunluğunu atıp canlanması için, nem ve ısı şartları uygun bir odada düzenli bir uyku şart. Ancak yatmadan önce nemlendirici bir krem sürmekte fayda var. Ayrıca düzenli olarak uygulayacağınız canlandırıcı maskeler de cildin kendini toparlamasını sağlayacaktır.

Tıpkı cildinizi olduğu gibi saçlarınızı da canlandırabilirsiniz. Seramid içeren bakım kremleri ve maskeler bunun için uygun seçim olacaktır. Papatya gibi doğal bitkilerle provitamin B5, saça parlaklık ve yumuşaklık kazandıracaktır. Kullandığınız ürünlerde bulunmalarına dikkat etmelisiniz.

KORUMA
Cildi kirli havada bulunan "saldırgan" maddelerden arındırmak, cildin doğal kalkanının güçlenmesini sağlar ve serbest radikallerin çoğalmasını önler. Uzmanlar, işte tam bu aşamada cildi C, E, F, A vitaminleri gibi antioksidanlarla güçlendirmek gerektiğini söylüyorlar. Bu vitaminlerin ağızdan alınımı güçlü bir koruyucu etki yaratacaktır.

PARLAKLIK
Hava kirliliğinden kaynaklanan nem kaybı, cildin kurumasına ve hassaslaşmasına neden olur. Ayrıca yüzün üst tabakasında daha kalın bir ölü hücre tabakası oluşur. Bu da cildin parlaklığını azaltır, solgun bir görünüme sebep olur. Bunun için cilde parlak görünüm veren bir nemlendirici kullanabilirsiniz.

Düzenli olarak uygulayacağınız maskeler de ölü hücreleri temizleyip, parlaklık kazandıracaktır. Fakat cildinize uygun bir maske seçmeniz gerekiyor.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır