kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kadınları anlamak çok kolay
Hemen her erkeğin kadınlarla ilgili "engin" bilgi birikimi vardır. Buna rağmen son cümle hep "kadınlar anlaşılmaz yaratıklardır" olur.

Kadınların Mars'tan, erkeklerin Venüs'ten geldiğini kabul edenlerdeniz, zaten söyleyecek bir şey yok. Ama hâlâ onları anlamaya çalışanlardanız, diğer erkeklerin deneyimlerine kulak vermenizde fayda var.

*Bütün kadınlar birbirlerini rakip olarak görürler.

* Kadınların birlikteliklerde mutlaka şartları vardır.

*En güzel aşk şiirleri, mısraları duygu dolu aşk şarkılarının tamamına yakını erkekler tarafından yazılmıştır. Çok duygulu oldukları söylenen kadınlar ise o sıralarda diğer kadınları incelemekle uğraşmaktadır. Ne giymiş, ne takmış, benden güzel mi vs...

*Erkekler (ruh hastası değillerse) eşlerini akrabalarından, arkadaşlarından, kıskanmazlar. Oysa kadınlar kocalarını dişi olan her şeyden kıskanırlar. (Eğer ruh hastasıysalar...)

*Kendisinden 30 yaş büyük bir kadınla parası yüzünden evlenen erkek sayısı çok azdır. Buna karşılık ortalık babası, hatta dedesi yaşında ama mutlaka zengin erkeklere aşık (!) kadınlarla doludur.

*Hiçbir kadın çalıştığı yerde üstünün kadın olmasını istemez.

* Erkekler kadınlardan ilgi, şevkat, sevgi beklerler. Kadınlara bunlar asla yetmez, ek olarak iki bilezik, bir yüzük gerekir çoğu zaman.

* Evli kadınla ilişkiye giren çok az sayıda erkek vardır. Evli erkeklerle ilişkiye giren kadın sayısı bir hayli kabarıktır.

*Erkekler bir araya geldiklerinde işten, politikadan, futboldan bahsederler genellikle. Kadınlar bir araya geldiğinde ise vay o anda orada olmayan diğer kadınların haline.

* Eşlerinden "yorgunum, başım ağrıyor" gibi bahanelerle kaçan kadınlar ortaya ikinci bir kadın çıktığında kocalarını çok sevdiklerini (!) fark ederler. (İkinci kişi neden hep kadın olur? İkinci bir erkek çıktığında erkeklerin tepkisi ne olur acaba?)

* Aldatılan kadınlar genellikle boşanmak yerine bir çocuk daha yapmayı tercih ederler. Tersi durumda ise erkekler kadınlar kadar akıllı olmadıkları için bunu gurur meselesi yapar ve kadını boşamaya kalkarlar. (Günümüz kadınları için ne kadar geçerli tartışılır!)

* Özellikle ev kadınları evde akşama kadar istedikleri gibi yaşarlar. Erkeklerin akşamdan akşama geldikleri evlerinde pek de özgür oldukları söylenemez. Kendilerine durmadan oraya oturmaması, sigarasının külüne dikkat etmesi, ayakkabısını çıkarması hatırlatılır. (Ev kadınlarının özgürlükleri ev iş yapmaları ile sınırlıdır. Bu durumda özgürlükleri tartışılır!)

* Kadınlar ilişkilerinde şeffaf değildirler. Hoşlanırlar, hoşlanmaz gibi davranırlar, isterler, istemez gibi yaparlar. Eşleriyle sorunlarını çözmede bedenlerini silah olarak kullananlar bile vardır.

* Bedenlerini göstermeye bayılırlar. Açık, dar, şeffaf, kısa giyerler. Sonrada neden bakıyorsunuz diye sinirlenirler. Aslında amaçları baktırmaktır, ama bunu asla kabul etmezler. Özgürlükten, rahatlıkdan, medeniyetten falan bahsederler. (Kadının vücudu kendine aittir fakat paylaşmayı da severler... Erkekler de o kadın "kendi" kadınları değilse bundan zevk alırlar.)


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır