kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Nazan'dan misilleme
Nazan Şoray, Adlı Ailesi'ne patladı: Ablam anne olmak istedi. Rüçhan Bey bunu veremedi. Ablam evlenince de kızgınlıktan evi istedi. 22 yıllık hayat arkadaşına bunu hiçbir erkek yapmaz

Türk Sineması'nın sultanı Türkan Şoray'ın 'ev kavgası' kaldığı yerden devam ediyor... Şoray Ailesi, Rüçhan Adlı'nın torunu Mustafa Gökhan Adlı'nın açıklamalarını dün yanıtladı. Türkan Şoray, "Her şey Beşiktaş Tapu Müdürlüğü'nde kayıtlı" derken, kardeşi Nazan Şoray, "Sözde Rüçhan Adlı onu koruyordu ama böyle daha büyük bir zarar verdi. Bir erkek 22 yıl birlikte olduğu bir kadına bunu yapar mı?" diye konuştu.

ABLAMA YALVARDIM...
Nazan Şoray, torun Mustafa Gökhan'ın açıklamalarına sert tepki göstererek, önce Şevket Adlı ile olan ilişkisini yanıtladı: "Benim babası Şevket Adlı ile birlikte olduğumu cümle alem biliyor. Bu gizli bir konu değil ki. Şu an bunlar benim için önemli değil. Önemli olan ablam" dedi. Nazan Şoray, Bebek sırtlarındaki evin gerçek sahibinin kim olduğunu anlatırken o günlerde ablasıyla arasında yaşanan olayları da şöyle anlattı: "O dönem ablama yalvardım, evi vermemesini söyledim. 'Yapma abla' dedim, 'verme tapunun yarısını' dedim. Yalvardım. Dinlemedi beni. Evin sahibinin kim olduğuna mimar Yılmaz Sanlı şahit. Çünkü evi o yaptı. Bu evin tapusu tamamen Türkan Şoray'ın üstüneydi. Sonra yüzde 50'sini Rüçhan Adlı'ya verdi."

EVİN YARISINI İSTEDİ
Bir erkeğe 22 yıl hayat arkadaşlığı yapmış bir kadının bunları hak etmediğini söyleyen Nazan Şoray şöyle devam etti: "Rüçhan Adlı anlayışlı olsaydı, Türkan Hanım'dan evin yarısını istemezdi. Türkan Şoray her kadın gibi, anne olmak istedi. Rüçhan Bey bunu veremedi. Doğal olarak o da ayrılıp evlenmek istedi. O güne kadar karısından boşanmayan Adlı, birdenbire Türkan Şoray evlenince boşandı. Sonra da evin yarısını istedi. Bir de bana aynen şöyle dedi, 'Türkan çok saf bir insan, bir gün biri bunun elinden bu evi alır. Ben onu korumak için böyle bir şey yaptım.' Şimdi korumak için yaptığı olayı kendisi yapmış gibi oldu."

MİMAR: BİLGİM YOK
Evin mimarı Yılmaz Sanlı ise şöyle konuştu: "Ortak bir arkadaşımız bana Rüçhan Adlı'yı getirdi. Ama benim tapu ile ilgili konularda hiçbir bilgim yok."

ADLI'NIN TORUNLARI BAŞINI AĞRITTI
Her şey Beşiktaş Tapusu'nda kayıtlı

Türkan Şoray, 22 yıllık hayat arkadaşı Rüçhan Adlı'nın torunu Mustafa Gökhan'a yanıt verdi. Yorum yapmaktan kaçınan Türkan Şoray şöyle konuştu: "Beşiktaş Tapu Müdürlüğü'ndeki kayıtlara bakılsın. 1983 yılında tapunun ikiye ayrıldığını ve ondan önceki yıllarda evin tapusunun tamamiyle bana ait olduğu görülecektir."

Mustafa Gökhan Adlı, SABAH'a şöyle konuşmuştu: "Türkan Hanım'ın evi kendi birikimleri ile yaptığını ve Cihan Ünal ile evlenirken evin tapusunun yarısını dedemin üzerine yaptığı konusundaki açıklamalarına inanmıyorum. Kim kime durup dururken bir şey hibe eder? O evin inşaatı tam 4 yıl sürdü ve her şeyini dedem karşıladı."

KÜÇÜK TORUN VOLKAN DA KONUŞTU
150 bin dolar kira istiyorum

Rüçhan Adlı'nın oğlu Şevket Adlı'nın Nalan Adlı ile yaptığı üçüncü evliliğinden dünyaya gelen en küçük torunu Volkan Adlı da ilk kez SABAH'a konuştu: "Türkan Hanım'ı her zaman sevdik. Babam öldükten sonra sık sık ziyaretimize geldi, biz de onun elini öpmeye gittik. Ancak şunun doğru anlaşılmasını istiyoruz, biz babamız öldükten hemen sonra bu işlere kalkışmış değiliz. Aradan uzun bir süre geçti ve avukatımız evin nasıl paylaşılacağı konusunda Türkan Hanım ile konuşmaya başladı. Ancak bu görüşmelerde kendisinden olumsuz bir yaklaşım görülünce dava açılmasına karar verildi.

Önce annem ve ben dava açtık. Sonra iki ağabeyim dava açtı. Ağabeylerimle ve annemle ben ayrı ayrı 150'şer bin dolar kira parası istiyoruz. İstediklerimiz de hakkımız olan şeylerdir..."

Sinan ÖZENDİNCİK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır