kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yine ayırım
Olimpiyat için Avrupa yakasına 440 milyon dolar yatırım yapanlar, Anadolu yakasını yok saydı Anadolu yakası halkı haykırıyor: Bizi İstanbullu yerine koymamaya hakkınız yok, artık yeter!

Bütün yatırımlarda musluklar Avrupa yakası için cömertçe açıldı. Anadolu yakasına bir çivi bile çakılmadı..

İstanbul'u Avrupa yakasından ibaretmiş gibi görenlere karşı duyulan tepki giderek büyüyor. "Kayırma" isyan ettiriyor

SANKİ ÜVEY EVLAT
ANADOLU yakası olimpiyat yatırımları konusunda da kenara itildi, üvey evlat muamelesi gördü. Olimpik stad ve salon, kapalı spor salonları, su sporları ve binicilik tesisleri için toplam 440 milyon dolarlık dev yatırımın tüm muslukları, Avrupa yakası için akıtıldı.

YETER BU İTİLMİŞLİK!
VALİLİK, Emniyet Müdürlüğü, bütün üniversiteler, kültür merkezleri Avrupa yakasında. Kenti Avrupa yakası yönetirken Anadolu yakasına yatırım namına çivi çakılmadı. Metroda bile öncelik Avrupa yakasına tanındı. Olimpiyat ayrımcılık bardağı taşıran son damla oldu.

KADIKÖY

Selami Öztürk / Haksızlık
Her konuda olduğu gibi Olimpiyat tesisleri konusunda da Anadolu yakası gözardı edildi. Bu yakada yaşayan 4.5 milyon insan rencide oldu. Büyük bir yanlışlık ve haksızlık daha sergilendi..

KARTAL

Mehmet Sekmen / Kınıyorum
Anadolu yakasını yok sayanları şiddetle kınıyorum. Anadolu yakası Belediye Başkanları olarak harekete geçmeli, sesimizi yükseltmeliyiz. Olimpiyat yatırımları iki yakaya yarı yarıya paylaştırılmalı.

BEYKOZ

Alaattin Köseler / Aynı tutum
Yatırımlarda Avrupa yakasına öncelik verildiği bir gerçek. Bu konuda aynı tutum sergilendi. Bunu doğru bulmuyorum. Anadolu yakası da İstanbul'dur. Eşitlik ilkesinden uzaklaşılması çok yanlış.

PENDİK

Erol Kaya / Kayırma
İstanbul'un Olimpiyat sloganı, 'İki kıtayı birleştiren kent' şeklinde belirlendi. Ama her zaman olduğu gibi, Olimpiyat yatırımlarında da Avrupa yakasını kayırdılar. Bu taraflı tavırlardan artık bıktık.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır