kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Eski istihbaratçı çobanlık yapıyor
Yüksekova Çetesi'ni ortaya çıkaran Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz, emekliliğinde çobanlığı seçti

Uyuşturucu kaçakçılığı yapan Yüksekova Çetesi'nin ortaya çıkarılmasından başlayarak Susurluk Komisyonu'na kadar uzanan süreçte pek çok kirli ilişkinin ortaya çıkmasını sağlayan ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kimliğini deşifre eden Jandarma İstihbarat Astsubayı Hüseyin Oğuz emekli olunca koyun çobanlığını seçti. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne 20 yıl hizmet ettikten sonra mesleğinden ayrılan Oğuz, üç yıl önce İzmir Karaburun'a yerleşti. Kayınpederinin yardımıyla birkaç koyun alan Oğuz, emeklilik günlerini koyunlara adadı.

Sabah erkenden koyunlarını otlatmaya çıkaran Oğuz, akşama kadar doğayla içiçe, insanlardan uzakta bir yaşam sürüyor. Yaşadıklarının kendisini insanlardan soğuttuğunu anlatan Oğuz, çobanlığı seçiş nedenini şöyle açıkladı:

İNSANLARDAN KAÇIYOR
"Başımdan geçen olaylar beni insanlardan iyice uzaklaştırdı. Bizim meslekte onların çirkinliğini daha iyi görüyor insan. Emekli olduktan sonra başlayan yeni yaşam mücadelesini çobanlık yaparak sürdürüyorum. Bütün derdim koyunlarımı otlatmak, doğurtmak ve Kurban Bayramı geldiğinde de satabilmek. Hayvanlar en azından insana ihanet etmiyor."

Çeteleri ortaya çıkardıktan sonra Hakkari'de sürülmediği yer kalmadığını söyleyen Oğuz, kurtuluşu emeklilikte bulduğunu vurguladı.

Turan GÜLTEKİN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır