kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
'Yükseliyoruz' demek için 11.500 geçilmeli
Borsada alıcılar güçlenmeye başladı. Ancak dış piyasalardaki dalgalanma yeniden satış baskısına neden olabilir.

Göstergelerin alıma dönmesi ve endeksin 1.3 sente denk gelen 9.000 puanın altına kaymaması olumlu. Endeksin haftayı yüzde 6.53'lük değer artışı ile 10.170 seviyesinden tamamlaması kısa vadede iyimserliği artırıyor.

9.000'in aşağı kırılmaması bir çok hissede ve endekste "ikili dip" formasyonunun oluşmasını sağlayabilir. 10.300 seviyesi artan işlem hacmi ile aşılabilirse 11.500'e doğru hareket sürebilir. Ancak orta vadeli bir yükselişten söz edebilmek için bu seviyenin de aşılması gerekli. Dolar bazında 1.48 sentte bulunan endeks 1.5 sentin üzerine çıkmayı başarabilirse 2000 Ocak ayından bu yana devam eden alçalan kanaldan kurtulmuş olacak. Endeksin 10.300'ü aşamazsa, 9.000 desteği önem kazanabilir. Bu seviyenin aşağı yönde kırılması halinde satış yapılmalı.

Geçen hafta 169 hisse senedi değer kazanırken 107'si düştü. Değişmeyen hisse sayısı ise 49. Değer kazanan ve kaybedenler arasında fazla bir farkın olmaması hisselerdeki desteklerin güçlenmediğini ve endeksle uyumsuz hareket eden hisse sayısının fazla olduğunu gösteriyor. Orta vadeli göstergelerden haftalık MACD sinyal eğrisinin üzerine çıkarak alım pozisyonuna girdi. Kısa vadeli göstergeler de aşırı satım bölgelerinden alıma döndü. Göstergelerin dipten alıma dönmeleri dirençlerin kırılabileceği yönünde umut veriyor.

ZEYNEP AKTAŞ


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır