kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Finansinvest
Miras önce bürokrata sonra Aygün'e çattı
İmza atmayan bürokratlara yüklenen Fuat Miras, "Mesuliyet almayan bürokratlarla kriz her zaman çıkar" dedi. Miras, programı eleştiren ATO Başkanı Sinan Aygün'e de sert çıktı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Fuat Miras, dün Antakya'da düzenlenen Akdeniz Bölge toplantısında önce bürokratlara, sonra da Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün'e ağır şekilde yüklendi. Türkiye'nin, üzerine mesuliyet almayan bürokratlar olduğu sürece her zaman krizlerle karşı karşıya olacağını belirten Miras, bu bürokratları sorumsuzluk ve kendini bilmezlikle suçladı. Antakya'daki TOBB Akdeniz Bölge toplantısında konuşan Miras, şunları söyledi:

'BUNLARLA OLMAZ'
"Türkiye'yi maalesef kimlerin idare ettiğini sizlere söylememde hiç bir sakınca görmüyorum. Elini taşın altına koyma mesuliyetinden kaçanlar, hayatında hiç para kazanma becerisini göstermeyenler ve mesuliyeti üzerine almayan bürokratlarla 1991, 94 ve 97'de yaşanan krizlerle her zaman karşı karşıya kalırız. Artık bu sistemin bize hiç bir fayda getirmeyeceğini bu tip bürokratlarla Türkiye'nin yönetilmeyeceğini herkesin bilmesi lazım. Bir değerli bakanlığın müsteşarı çıkıyor, hükümetin aldığı bu kararlar kendi düşüncelerine uyduğu için kamuoyunda tebrik ediyor. O zaman bu hükümet diyebilir mi ki (Bizi bürokratlar idare etmiyor.) Böylesine sorumsuz, kendi mesuliyetini bilmeyen arkadaşlarımızın bizi yönetme şansı bizim meselelerimize çözüm bulma şansının da hiç olmadığını huzurlarınızda ifade etmemde yarar olduğuna inanıyorum."

Miras, bazı oda başkanlarının milletvekilleriyle birlikte işadamlarının sorunlarını dile getirmek için zaman zaman bazı bakanlara gittiklerini ve bakanın bu sorunların çözülebileceğini söylemesine rağmen sorunların bir türlü çözüme kavuşamadığına da dikkat çekerek, "Bürokrat ne kadar güçlü ki siyasi otoritenin önüne geçiyor" diye konuştu. Miras, bürokratlarla mücadele etmenin de görevleri olduğunu söyledi.

TOBB'u ikiye bölen tartışma
TOBB'un Akdeniz Bölge toplantısı, Başkan Fuat Miras ve ATO Başkanı Sinan Aygün arasında tartışmaya neden oldu. Miras'ın bürokratlara yönelik eleştirilerinin ardından hükümete yüklenen ATO Başkanı Sinan Aygün, programı eleştirdi ve "İşçimizi atacaksak, fabrikamızı kapatacaksak, ben bu programı desteklemiyorum. Hayatında bir kilo tahıl satmayan insanların Türkiye ekonomisini yönetmesi halinde sanayiciyi kimsenin anlayamaz. Bu ülkeyi IMF değil, biz yönetiyoruz" dedi. Aygün'ün bu açıklamasına, TOBB Başkanı Miras büyük tepki gösterdi. Miras, "Aygün'ü her gün medyada görüyorsunuz. Onlarla yatıyor, onlarla kalkıyor. Ama bir insan bir programı reddederken alternatiflerini de ortaya koyması lazım. Programın altına sizinle birlikte imza koyduk. Şimdi imzanızı inkar mı ediyorsunuz? Bundan iyi bir program varsa getirin" diye yüklendi. Miras, cevap hakkı isteyen Aygün'e "Televizyondan yanıt verin" dedi.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır