kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

"Powell, Cem'i tebrik için aradı"
Dışişleri Bakanlığı, Amerika Dışişleri Bakanlığı'nda dolaşan "Colin Powell, Dışişleri Bakanı İsmail Cem'in İran gezisiyle ilgili üzüntüsünü bizzat Cem'i arayarak bildirdi" yolundaki haberlerini yalanladı. Dün bir açıklama yapan bakanlık yetkilileri, Powell-Cem arasında bir telefon görüşmesi geçtiğini doğruladı ancak Avrupa Güvenlik ve Savunma Kimliği (AGSK) konusunun tartışıldığını ifade ettiler.

Açıklamaya göre, Powell Bakan Cem'e "Türkiye'nin AGSK konusundaki fikirlerini desteklediklerini ve 27 Şubat'taki NATO toplantısında birlikte çalışmayı ümit ettiklerini" dile getirdi. Görüşmede Powell, Cem'in İran gezisi hakkında hiçbir konuşma yapmadı, telkin ya da imada bulunmadı.

Okyanus gribi Avrupa'yı sardı
Avustralya gribi, Rus gribi derken şimdi de Okyanus gribi Avrupa'nın kabusu oldu. Almanya, Fransa, İsviçre, Belçika ve Danimarka'da görülen grip, İtalya'yı da kasıp kavuruyor. Önümüzdeki günlerde bu gribe yakalanan İtalyanlar'ın sayısının en az 5 milyon kişiye çıkması bekleniyor. 38'i geçen bir ateşle başlayan hastalık, başağrısı, kırıklık, terleme, boğaz ağrısı, burun akması gibi diğer rahatsızlıklarla devam ediyor.

34 yıl geciken ihbar
Belçika gazetelerine mektup gönderen bir Alman, Brüksel'de 1967 yılında yaşanan mağaza yangınının sorumlusunun babası olduğunu ileri sürdü. Brüksel'in en büyük mağazalarından 'Innovation' en kalabalık alışveriş saatinde yanmış, mağazadaki 1800 kişiden 323'ü ölürken yüzlercesi yaralanmıştı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır