kapat

18.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Umut karaya oturdu
Son ayların en büyük göçmen seferinde 1500 kişinin Kamboçya'dan başlayan yolculuğu Fransızların en lüks tatil beldesinde sona erdi

Fransız Sahil Güvenlik ekipleri, aldığı ihbar üzerine Saint Raphael kenti açıklarında dün sabah bir geminin kayalıklara oturduğunu tespit etti. Kısa sürede 1966 yapımı Kamboçya bandıralı geminin kaçak göçmen taşıdığı anlaşıldı. Kaptan ve mürettebat, gemi karaya oturur oturmaz kaçmıştı.

Kamboçya'dan yola çıkan ve Antalya'ya gelen gemi, burada 300'ü çocuk olmak üzere toplam bin Türk ve Kürt göçmeni aldı. Kişi başına 15 bin Fransız Frangı (yaklaşık 1 milyar 300 milyon TL) ödenen gemi Yunan adaları limanlarından da göçmen aldı.

9 GÜN AÇ KALDILAR
İtalya'ya kaçak yolla giriş yapmak isteyen gemi, kötü hava koşulları nedeniyle Fransa'nın güneyine sürüklendi. Göçmenlerin 9 gün aç ve susuz geçen yolculuğu, geminin Fransa'da dünya sosyetesinin tatil merkezi olarak bilinen Boulouris kıyıları ile Nice arasında son buldu. Gemi, dün sabah erken saatlerde kıyıya 20 metre kala açıkta kayalıklara oturdu.

Nurdan BERNARD


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır