kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ruhun gıdası
Megadeth yılları

Megadeth / Capitol Punishment: The Megadeth Years (Capitol Records / EMI)
Metallica gazisi, sırma saçlı Dave Mustaine ve grubu Megadeth de bir toplama albüm yayınlamış bulunuyor. Klasikleri "Peace Sells"den, yeni güzelliklerinden seçme örnekler "A Tout Le Monde", "Train of Consequences", "Sweating Bullets", "Hangar 18", "Symphony of Destruction"a kadar; bütün Megadeth hit'leri mevcut. Bir de yeni, çok başarılı bulduğumuz "Kill the King" diye bir parça var. Bizim tabii ilk gözağrımız "In My Darkest Hour"... Yani hangi thrash şarkısında şöyle sözler duyarsınız sayın dinleyenler: "Yalnız kalacağım hiç aklına gelmedi mi? Aşka hasret olduğum? Düşündüğüm tek şey sensin..." Neyse, geçmiş zaman iyi zaman diyor ve hazır Metallica'nın da küllerini denize atmışken, yine iyi bir zamanlamayla çıkagelen büyük Metallica düşmanı Mustaine'e şapka çıkarıyoruz. Eyvallah usta!

Çivi gibi albüm
Nine Inch Nails / Things Falling Apart (Nothing Records-Interscope / Universal)

Trent Reznor, Nine Inch Nails'ın patronu, artık eni konu bir işadamı, müzik adamı: Kendi plak şirketini kurdu, David Lynch'in "Lost Highway"ine, Oliver Stone'un "Natural Born Killers"ine soundtrack yaptı; kardeş grup Marilyn Manson'ın albümlerinin prodüktörlüğünü üstlendi... Eh, kendisi için de zor anlaşılır, 'zevk için' bir albüm yayınladı. Milyonlar satan "The Downward Spiral" albümüyle grubun takipçisi olanlar bile, 'her şeyin darmadağın olduğu' bu albümü dinlerken biraz zorlanacak. Hele Reznor'ın o unutulmaz sözleri sarf ettiği (Bugün kendime zarar verdim. Hâlâ daha hissedebiliyor muyum, görmek için. Acıya konsantre oldum; gerçek olan tek şeye...) "Hurt" gibi bir parça arıyorsanız, bulamayacaksınız. Ama endüstriyel müziğin 'dinlendikçe tadına varılacak albümler' yapmak isteyen dahisi Reznor'ın Nine Inch Nails'ı ufkunuzu açmaya, bunun için gerekirse zor kullanmaya muktedir, ona göre...

Lady Liman'da
Geçtiğimiz yaza "Easy Love" parçalarıyla damgasını vuran, son günlerde "I Need You, I Want You" ile tum radyoların gözdesi olanfLady, Sony Müzik ve Radyo 5 işbirliğiyle ülkemize geliyor. 19-22 Şubat tarihlerinde misafirimiz olacak Lady,fson albümleri "Can You Feel It"in promosyonunu yapacak. 21 Şubat Çarşamba akşamı ise grup, Karaköy'ün 'in' mekanı Liman'da konser verecek.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır