kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cemre vitrine düştü
İşte şimdi hasta olduk! İthal markaların çoğu soğuklar bitmeden yeni sezonu açtı

Sözümüz Türkiye'de faaliyet gösteren ve şubat ortasında yaz sezonunu açan yabancı markalara: Siz Türk kadınını hasta etmek niyetinde misiniz? Buna düpedüz işkence denir. Atalarımız "mart kapıdan baktırır, kazma kürek yaktırır" demişler bir kere. Bu yüzden bu mevsimde yazlık alıp gardıropta bekletmek gibi bir alışkanlığımız hiç yok. Biz aldığımızı ertesi gün giyemezsek bir yerlerimize iner. Hem üşütmez miyiz bu soğukta? Galiba evet, çünkü yeni sezon için vitrinlere ilk düşenler gerçekten de çoook güzel... Görüp de almayana bravo. İşte bahara özel, ilk güzellikler.

Polo Jeans Ralph Lauren: Türkiye genelinde bir tek Etiler Akmerkez'de bulunan, bunun dışında Next gibi bazı butiklerde satılan Ralph Lauren'in ilkbahar-yaz koleksiyonu çok sade. Ağırlıklı olarak açık mavi jean'ler ve beyaz üstlerden oluşan koleksiyon gözlük, kemer gibi aksesuvarlarıyla dikkat çekiyor. Jean'lerin fiyatları kadın için 120 milyon lira, erkek için 60 milyon lira...

Mothercare: Çocukların ve hamile kadınların da sezonu açıldı. Mothercare, bu yaz çocukları rengarenk giydirecek. Koleksiyonda kovboy ceketleri, şeritlerle süslü jeanlerdikkat çekiyor. Anne adaylarını ise ferah bir yaz bekliyor. Nakış ve boncuklarla süslü kıyafetlere bayılacaksınız.

Mango: Mango'da ilkbahar-yaz sezonunda yok yok. Her renk ve her deseni bulabilirsiniz. Ağırlıklı olarak siyah, beyaz ve kırmızı var. Baharlık pantolon ceket takımlar öne çıkıyor. Fiyatlar uygun. Büstiyerler 13 milyon lira, etekler 30 milyon lira, ayakkabılar 35 milyon lira civarında.

Dolce Gabbana: İki yıldır istikrarlı bir biçimde sürdürdüğü maksimalizm akımını devam ettiren Dolce Gabbana, bu yaz da çok süslü. Koleksiyonun spor bölümü ise "asi kız" havasında... Yırtılmış ama çengelli iğneyle tutturulmuş jean'ler, file tişörtler öne çıkan detaylardan bazıları.

Chanel: Türkiye'de kıyafetlerinden çok parfümleri ve kozmetikleriyle tanınan Chanel'in koleksiyonu her zamankinden daha aykırı. Tanıtım reklamlarında sularda yürüyen çıplak ayaklı mankenler kullanıldı. İç içe geçmiş C'lerden oluşan logosuyla tanıdığımız Chanel'in bu yazki rengi mavi...

DKNY: Abiye ve ağır çizgisine alıştığımız DKNY bu yaz çok spor. Beli açıkta bırakan tişörtler, canlı ama düz renkli trikolar dikkat çekiyor. Koleksiyon kış mevsiminin etkisinden çok fazla sıyrılamamış. Çünkü yeni sezon vitrinlerini geometrik desenli elbiseler ve altın rengi ince ceketler süslüyor. Spor ayakkabı çeşidi çok fazla. Fiyatları ise 80 dolar ile 200 dolar arasında değişiyor.

Christian Dior: Aslında Dior'un aykırı kıyafetlerine ve uçlardaki reklam çekimlerine alışmaya başladık. Geçen sezon kadınları birbirinin üstüne çıkartmıştı. Bu yıl ise çok asi bir imaj üstlendi. Fotoğraflarda kullanılan tüm mankenler çamur, kir, pas içerisinde. Sanki "az önce savaştan geldik" der gibiler. Kıyafetler ise çok karışık. Renkli ama kirli görünümlü bluzların arasında tertemiz Dior çantanın logosu parlıyor...

Calvin Klein: CK koleksiyonunun en gözde parçalarını ithal eden Nişantaşı'ndaki ONÜÇ mağazası da sezonu açtı. Ürünlerin tamamı deri, süet, jarse, tül, tafta, pamuk ve kasmirden üretilmiş. Kozmetik tonları, pudra, çilek, lavanta, deniz renkleri, su yeşili ve buzlu beyaz bu sezonun renkleri. Dar etekleri ve elbiseleri alamasanız bile mutlaka görmelisiniz. Etekler 350 dolar civarında. Elbiseler ise 450 dolar ile 2400 dolar arasında.

Laura Ashley: Bu yaz gelincik kırmızısından şakayık pembesine, yosun yeşilinden buz mavisine kadar uzanan bir renk cümbüşü var. Çiçek desenli baskılar, fırfırlı ve kolsuz elbiseler hanım hanımcık gözükmek isteyenlere göre...

Hugo Boss: Erkek markası diye bilinen Hugo Boss kadınlara da hitap etmeye başladı. Kadınlar için siyah ve abiye ağırlıklı bir koleksiyon çıkaran Boss, erkeklerini baharda da çizgili giydirecek.

Sibel Arna


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır