kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
METİN MÜNİR(mmunir@sabah.com.tr )


'Suçum varsa assınlar'

İhaleyi, yapılmadan önce kazanan Taşyapı şirketinin sahibi Emrullah Turanlı gazetemize konuşarak "suçum varsa assınlar," diyor.

Konuya yabancı olabilecekleri karanlıkta bırakmamak için Emrullah Bey'in uğruna canını feda etmeğe razı olduğu olayı kısaca özetlemek istiyorum.

Aslında çok basit. Karayolları'nın yetkili kurulları geçtiğimiz pazartesi günü İzmit-Gölcük yolunun hangi müteahhitlik şirketine ihale edileceğine dair karar vermek üzere toplanır ve işi Taşyapı şirketine verir. Ancak gazetemize gönderilen noter tasdikli belgelerden anlıyoruz ki, ihalenin Taşyapı şirketine verileceği haftalarca öncesinden bilinmektedir. Bu konuda 2 Ocak günü Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'ne -kaale alınmayan- bir ihbarda bulunulmuş. İhale yapılmadan önce hangi şirketin kazanacağı da noterde tespit edilmiş.

Tabii ben mahkeme değilim. Ama: Eğer Milli Piyango çekilmeden önce birisi size büyük ikramiyeyi kazanacak olan numarayı fakslarsa aklınıza ne gelir? Ya da, daha girmeden önce sınavı kazandığınızı müjdelerse?

Nitekim Bayındırlık Bakanlığı da bu soruları kendine sormuş olmalı ki, konuyu araştırmaya karar verdi.

Bakanlık müfettişleri, öyle tahmin ediyorum ki, şu sorulara cevap arayacak:

Yaptırılacak iş için neden Resmi Gazete'de ilan yoluyla ihale yöntemi tercih edilmedi? Neden Taşyapı'dan daha büyük ve deneyimli firmalar ihaleye davet edilmedi? Taşyapı firması, ihaleye davet kriterlerini düzenleyen yasa maddesine uyuyor mu? Bu firmanın bayındırlık konularındaki deneyimi nedir ki bu kadar büyük bir yol ihalesine -kendisinden çok daha deneyimli ve büyük şirketler çağrılmazken- davet edildi? İş için gerekli makine parkına sahip mi?

Hem Bakanlık hem de "müteahhit çetesinin oyununu bozdum, iftira atıyorlar," diyen Emrullah Bey, bu soruların cevabını kamuoyuna vermek zorundadırlar. Ayrıca Emrullah Bey, oyununu bozduğu müteahhit "çetesinin" üyelerini ve oyunlarının ne olduğunu polise ihbar ederse Türkiye'yi temizlek için çırpınan İçişleri Bakanı Saadettin Tantan'a yardımcı olmuş olur.

"Suçum varsa assınlar!"

Türkiye bir Türk filmi mi?

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır