kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

Ecevit'ten Asena'ya son görev
Başbakan Bülent Ecevit, ünlü yazar Orhan Asena'nın cenaze törenine katıldı. Kocatepe Camii'nde Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazında, Ecevit ve Başbakan Yardımcısı Hüsamettin Özkan, aynı yerdeki üç vatandaşın da cenaze namazını kıldılar.

Yılmaz: Siyasi kritere bir an önce uymalıyız
ANAP lideri ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, AB ile tam üyelik müzakerelerine en kısa zamanda başlanması için siyasi kriterleri "en kısa zamanda karşılayacak" tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. Yılmaz, Ulusal Program taslağı hakkında sivil toplum örgütleriyle bilgilendirme toplantısı yaptı. Yılmaz, burada yaptığı Avrupa Parlamentosu'nun olumlu görüşleri alındığı için çerçeve yönetmeliğin muhtemelen 26 Şubat'ta AB Konseyi tarafından onaylanmasını beklediğini kaydederek, "Bu durumda Türkiye'nin Ulusal Program'ını 26 Şubat'tan itibaren fazla geciktirmeden AB'ye sunması uygun olacaktır" dedi.

Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Siyasi kriterlerin bazı unsurları üzerinde farklı yaklaşımlar bulunduğu da bir gerçektir. Ancak, bu farklılıkların giderilemeyecek boyutta olmadığı ve bir konsensusa varılacağı görülmektedir. Bu husustaki istişarelerimiz sürmektedir. Önemli olan husus, Kopenhag siyasi kriterlerinin karşılanması, aday ülkelerin tam üyelik müzakerelerinin başlaması için bir önkoşul niteliğindedir."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır