kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Silah merakı Meclis'e tuzluya patlayacak
Milletvekillerinin Meclis Genel Kurulu ve kulislere silahla girmesini önlemek için, metal yoğunluğu algıladığında otomatik olarak kilitlenen döner kapı sistemi kurmaya hazırlanan Meclis Başkanlığı'nın yaklaşık 140 milyar TL'yi gözden çıkarması gerekiyor.

Meclis Güvenlik Koordinasyon Kurulu, Havelsan, Aselsan ve Tübitak'ın yanı sıra, Alman ve İtalyan şirketlerinden "silah kapanı" olarak kullanılacak kapılar için de fiyat istedi. Bu kuruluşlardan gelen tanıtım dosyalarını incelemeye alan Başkanlık, fiyatları 8-20 bin dolar arasında değişen kapılardan 10 tane satın almayı düşünüyor. Döner kapılar, metal yoğunluğunu hissettiğinde otomatik olarak kilitleniyor ve içerdeki kişi üzerindeki silahı güvenlik görevlisine teslim ettikten sonra içeri girebiliyor. Meclis Başkanlığı, bu kapıların elektronik mekanizmasının kalp pili kullanan vekillerinin yaşamını tehlikeye atmaması için de önlem alacak.

UYANIKLAR ÇIKABİLİR
Bu amaçla kalp pillerinin çalışmasını etkilemeyecek özel bir kapı satın alınacak. Kalp rahatsızlığı olan vekiller, kendileri için özel olarak getirtilecek bu kapıdan geçecekler. Ancak, kalp pili kullanan vekillerin geçişi için özel kapı yaptırma kararı alan Meclis yönetiminin, silahından vazgeçemeyen bazı "uyanık" vekillerin de "kalp pilim var" diyerek bu kapıdan geçmelerini nasıl engelleyeceği merakla bekleniyor.

Şebnem HOŞGÖR


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır