kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

YÖK'te gergin toplantı
Sezer'in atadığı Saylan ve Işıklı'nın katıldığı ilk YÖK toplantısı, Başkan Gürüz ile yeni üyeler arasında bir hayli sert geçen "Kurtçuluk" tartışmalarına sahne oldu

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in atadığı Prof.Alpaslan Işıklı ile Prof. Türkan Saylan'ın katıldığı ilk YÖK Genel Kurulu, tarihinin en gergin toplantısına tanık oldu. Her iki üye ile Başkan Kemal Gürüz arasında "milliyetçilik ve kurtçuluk" tartışması yaşandı. Işıklı ve Saylan''lıGenel Kurul dün yaklaşık 3,5 saat sürdü. Gündemde yeralan bazı maddelerde iki yeni üyenin muhalefeti nedeniyle karar alınamadı.

KURTÇULUK KAVGASI
Toplantının gündemindeki Niğde Üniversitesi'ne rektör atanmasına ilişkin aday belirleme, Kurul'da tartışma yarattı. Türkan Saylan, rektör adayları arasında ilk sırada yeralan Prof. Dr. Ferhat Ecer hakkında soruşturma olduğunu anımsattı. Bunun üzerine Gürüz, adaylar hakkında kişisel karalamanın herzaman olduğunu belirtti ve Ecer'in aklandığını söyledi. Bunun üzerine Saylan, "Niğde'de Kurtçular hakim. Reisler ve reiselerin üniversiteleri ele geçirdikleri söyleniyor. İrtica ve PKK konusundaki hassasiyetinizi bu konuda da gösterecek misiniz?" dedi. Gerginleşen ortamda sakin olmaya çalışan Gürüz de, "Türkiye'de iki tehlike var. Birincisi irtica ikincisi bölücüler" karşılığını verdi. Saylan, "Neden Kurtçuları saymıyorsunuz?" deyince Gürüz, "Ben Türk mililyetçisiyim ve bununla da her zaman övünürüm. Biz aşırı akımlara karşı her zaman mücüdele ettik. Nasıl ki İrtica ile PKK ile mücadele ediyorsak bunlarla da mücadele ettik, ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz" dedi.

3 ADAY BELİRLENDİ
Bunun üzerine Işıklı söz aldı ve Türk milliyetçiliğinin istismar edildiğini vurgulayarak "Kurtçuluk Türk milliyetçiliği değil ki" diye konuştu. Bu tartışmadan sonra Niğde Üniversitesi'ne atanacak rektör seçimi yeniden gündeme geldi. Toplantıda, Niğde Üniversitesi'nde yapılan seçimlerde en fazla oy alan 6 adaydan ilk 3'ü olan Prof. Dr. Ferhat Ecer, Prof. Dr. Eyüp Aktepe ve Prof. Dr. Nedim Çetin, isimleri Cumhurbaşkanı'na sunulmak üzere belirlendi.

Şirin Dilek ACUN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır