kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

Dönersem yerim sizin yanınız
Demirel, AP'nin mirası için DTP'deki dostlarını işaret ederek, 'Terekenin sahibi sizsiniz' dedi

Köşk'teki görev süresini tamamlayarak, Güniz Sokak'a dönen 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, yeniden siyasete hazırlanıyor. Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanı İsmet Sezgin ve 11 parti kurmayı ile önceki gün 3 saat süren bir görüşme yapan Demirel, DTP'lilere "Siyasete aktif biçimde dönmeye karar verirsem bu işi sizinle yaparım" mesajı verdi.

ÖPÜŞMEYİ KALDIRDI
Çalışma ofisinde arkadaşlarını kabul eden Demirel, politik anılarını anlattı ve bu anılarını da fıkralarla süsledi. Bir süredir öpüşme geleneğini kaldıran Demirel, konuklarını kapıda karşılayıp hepsi ile el sıkıştı. Demirel konuklarına sadece çay ikram etti. Bir süredir uyguladığı sıkı rejimi bozmamak için çayın yanında kek, pasta ve kurabiye gibi Demirel'in "müştemilat" olarak nitelediği hafif yiyecekler konuklara sunulmadı.

SİYASETİN ODAĞI OLURUZ
Demirel, politik yaşantıya aktif biçimde dönmeye karar verdiği takdirde arkadaşlarının yanında yer alacağını da vurguladı. Demirel, resimlerini partiden indirenlerle birlikte olmayacağını da belirterek DYP yönetimine kızgınlığını dile getirdi. Demirel, DP ve AP mirası için DYP'yi değil, DTP kadrolarını işaret ederek "Terekenin sabihi sizsiniz" dedi ve "50 kez mahkeme kapılarına giderek kurup büyüttüğü DYP'nin reddi miras içinde olduğunu" vurguladı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İsmet Sezgin ise şöyle konuştu: "Demirel, bir gün politika yapacaksa ki, şu anda politika yapıyor zaten. Ülke meselelerini düşünerek çözüm önerileri üretmek, politika yapmaktır. Demirel, siyasete girerse, bu siyasetin odak noktası biz oluruz."

Türkiye'ye Deli Mehmet lazım
DTP Genel Başkanı İsmet Sezgin, Demirel'e, ülke sorunlarının çözümünün nitelikli ve yetenekli siyasi kadrolarda olduğunu söyledi. Demirel ise bu aşamada "Deli Mehmet" anektodunu anlattı: "Deli Mehmet diye bir politikacı varmış. Her gün kasaba meydanında kürsüye çıkar nutuk atar ve konuşmasında hep 'Biz buradayız, hazırız' dermiş. Vatandaşlar 'Bağla artık' diye seslenince de 'Zamanı gelince bağlayacağım' dermiş. Türkiye'nin artık deli Mehmet gibi halk tipi politikacılara ihtiyacı var. Gözünü budaktan esirgemeyecek politik bir kadro çıkacaktır. DTP'de bu kadro çıkar."

Bizi badi adama teslim ettin
Süleyman Demirel, konuklarına siyasi yasaklı dönemine ilişkin anılarını da anlattı. Demirel, Turgut Özal iktidarı dönemine atıfta bulunarak bir anısını şöyle anlattı: "Bir gün evden çıktım arabaya biniyordum. Kavşaktaki polis yanıma geldi ve başını açık olan camdan uzatarak 'Bizi bırakıp gittin, bu badi adama teslim ettin, beğendin mi?' diye sitem etti." Demirel anılarını fıkralar ile süslerken heyette bulunan Genel Başkan Yardımcısı Ülkü Kuranel'i kastederek "Tabii biraz üstü kapalı geçiyorum" biçiminde argo kelimelere sansür uyguladı.


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır