kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
banner
Dedemi, aşkı öldürdü
Rüçhan Adlı'nın torunu Mustafa Gökhan, 10 yaşına kadar 'nine' diye hitap ettiği Türkan Şoray'ı suçladı

Torun Adlı, acı konuştu: Dedem, 22 yıllık aşkı Türkan Hanım kendisini terk etti diye iki kez kalp krizi geçirdi

Türkan Şoray, 22 yıl birlikte yaşadığı Rüçhan Adlı'nın gelini ve torunları tarafından mahkemeye verildi. Davaya konu olan Şoray'ın Bebek sırtlarındaki muhteşem evi ile başlayan miras tartışmalarının nereye varacağı merakla bekleniyor.

Eve 1.1 trilyon değer biçildi. Şoray, bu bedelin yarısını ödeyebilirse ev tamamiyle onun olacak. Ancak ödeyemezse ev satılacak ve satıştan gelen para Türk sinemasının sultanı ile Rüçhan Adlı'nın mirasçıları; gelini ve üç torunu arasında bölüşülecek.

Rüçhan Adlı'nın oğlu Şevket Adlı'nın son eşi Nalan Hanım ile Şevket Bey'in 3 oğlu Mustafa Volkan (17), bir önceki evliliğinden dünyaya gelen Mustafa Gökhan (24) ve Rüçhan Faruk (29) şimdi bu hukuk mücadelesini sonlandırmak üzere.

TÜRKAN HANIM'I SEVERİZ AMA...
Adlı'nın ortanca torunu Mustafa Gökhan, elinde büyüdüğü ve 10 yaşına kadar 'Nine' diye hitap ettiği Türkan Şoray'ı kırmak ve üzmek istemiyor ama haklarını alacaklarını da söylüyor.

İşte 22 yıllık bir büyük aşktan; Türkan Şoray-Rüçhan Adlı aşkından bugüne taşınan gerçekler ve işte torun Mustafa Gökhan Adlı'nın açıklamaları...

*Türkan Hanım ile ilişkiniz ne boyuttaydı?

Babamız Şevket Adlı'nın vefatına kadar gayet iyiydi. Bayramlarda, özel günlerde rutin olarak görüşüyorduk. Ama üvey annemiz ve üvey annemizden olan kardeşimizle arası pek iyi değildi Türkan Hanım'ın... Babamın vefatından sonra ise abim ve ben daha sık görüşmeye başladık. En az haftada bir, biraraya gelerek sohbet ediyorduk. Çok da iyiydi ilişkilerimiz. Üvey annemiz babamızın vefatının ardından bahsi geçen villadaki hakkını hemen aramaya girişti. Türkan Hanım ile görüşen Nalan Hanım, makul bir fiyat almış olacak ki, anlaşma yoluna gidecekti. Hatta Türkan Hanım bizden abim ve benim hakkımızı daha sonra talep etmemiz için ricada bulundu. Biz de 'Sorun etmeyin' cevabı vermiştik kendisine.. Türkan Hanım'ı çok seviyoruz. Dedemizin 22 sene birlikte olduğu bir insan. Sorun yaşamasını istemeyiz. Ama bu konuşmanın ardından 1.5 yıl geçmesi üzerine biz de hukuk yoluyla hakkımızı arama yolunu seçtik.

*Peki Türkan Hanım'la görüşmelerinizde kendisine nasıl hitap ederdiniz?

Biz çok küçük yaştan beri Türkan Hanım ile birlikte büyüdük. Ben dedemi resmi eşi olan babaannem Meri ile hiç yanyana görmedim. Ama her zaman Türkan Hanım ile görüşüyorduk. Bebekliğimizde bize yemek yedirir, bizimle oynardı. O zamanlar kendisine 'nine' dermişiz ama şimdi Türkan Hanım ya da Türkan Abla diyoruz.

KİM KİME DURUP DURURKEN EV VERİR
*Türkan Hanım evi kendi birikimleri ile yaptığını ve Cihan Ünal ile evlenirken yarısını dedenize devrettiğini söylüyor..

Biz bunun doğruluğuna inanmıyoruz. Eğer Türkan Hanım söylediği gibi evin tapusunun yarısını daha sonra dedemin üstene yapmışsa bunu eski tapuyu göstererek ortaya çıkartsın. Ama bildiğim kadarı ile Türkan Hanım'a evin arsası bir yerden hediye edilmiş. Dedem de daha önceleri olduğu gibi Türkan Hanım'ın tüm haklarını korumak için ve onun adına olumlu bir şey yapmak için evin inşaatının tamamını kendisi yapmış. Kim kime durup dururken bir şey hibe eder? Ayrıca benim dedem iş adamıydı. Ne o eve, ne de Türkan Hanım'ın vereceği paraya ihtiyacı yoktu. O evin inşaatı tam 4 yıl sürdü ve her şeyini dedem karşıladı.

CİHAN ÜNAL'LA EVLENDİ VE DEDEM YIKILDI
*Rüçhan Adlı ile Türkan Şoray aşkını siz nasıl hatırlıyorsunuz?

Dedem Türkan Hanım'a deli gibi aşıktı. Babam ve diğer büyüklerim de bunu doğrulardı. Dedem Türkan Hanım'ın her şeyi ile yakından ilgileniyordu. Bizim elimizde halen, o dönemlerdeki Türkan Hanım'ın yaptığı tüm iş anlaşmalarının dosyaları var. Ama çok acı bir gerçek var ki, dedemin ölümünden Türkan Hanım sorumludur. Dedemin erken yaşta ölmesine en büyük sebep bize göre Türkan Hanım'dır. Çünkü dedem iki kez kalp krizi geçirdi. Bu kalp krizlerinin nedeni ise Türkan Hanım'ın dedemi terk etmesi, ayrılması ve üzmesiydi. Türkan Hanım'ın 22 sene onunla aşk yaşamasının ardından, bir anda Cihan Ünal ile evlenmesi dedemi yıkmıştı. Ama sevgisi ağır bastı ve Cihan Ünal'dan boşandığında affederek, mağdur olmasın diye tekrar yanına aldı. Bugün Türkan Hanım'ın sahip olduğu hanımefendi sanatçı tiplemesinin ardındaki gerçek, dedem Rüçhan Adlı'dır. Çünkü dedemin getirdiği öpüşme ve diğer konulardaki bir dizi yasaklar sayesinde Türkan Hanım tahta oturdu.

DERDİMİZ PARA DEĞİL
*Türkan Hanım ödeme gücü olmadığını söylüyor. Sizin maddi gücünüz nasıl? Evi alabilecek misiniz?

Maddi gücümüz çok şükür yerinde. Biz 53 senedir yedek parça ithal ediyoruz. Ticaretle uğraşıyoruz ve bizim derdimiz para değil. Ama hakkımızı aramamız gerektiğine inanıyoruz. Sabancı'nın da para ihtiyacı yok ama sürekli yeni yatırımlar yapıp, kendini geliştiriyor. Benim babaannem Bahçeşehir'de bizim yardımımızla bir apartman dairesinde otururken, ben her bayram babaannemin elini öpmeye gittiğimde ona ne cevap verebilirm. Ayrıca biz Türkan Hanım'ın ödeme gücü olmadığına da inanmıyoruz. Türkan Hanım'ın, dedemin önayak olması sonucu sahip olduğu Balmumcu'daki Sandoz Hanı ve evleri var. Ayrıca bu bir hak davası. Ben tek başıma da değilim. Bu evin 3 varisi daha var. Kim hakkını hibe etmek ister ki?

Babam da NazanŞoray'la birlikteydi
Mustafa Gökhan, babası Şevket Adlı ile Nazan Şoray'ın da bir yıl birlikte yaşadıklarını söyledi

*Bir zamanlar bir aile gibi yaşamışsınız. Şimdi sizin bu tavrınız Türkan Şoray'ı yıkmış olabilir mi?

Biz hakkımızı aramaya kalkışınca bozuldu. Artık görüşmüyoruz. Ama bizim Türkan Hanım'a sevgimiz hiç bitmez. Türkan Hanım ile dedemizden başka babamız sayesinde de bir sıcaklığımız vardı. Çünkü benim rahmetli babam Şevket Adlı, Türkan Hanım'ın kardeşi Nazan Hanım ile bir yıl beraber olmuş. O yüzden biz aile kavramı içinde hep olduk. Yakınlık, sıcaklık ve sevgi bizlerin arasında hep vardı. Şimdilerde aramızda hukuksal problemler var ama ben tüm bu sorunlar ortadan kalkınca yine birbirimizden kopamayacağımızı düşünüyorum. Türkan Hanım'ı çocuk yaştan beri tanıdığım için onu bir sanatçı olarak pek göremedim. Ama hep sevdim.

YAĞMUR 'DEDE' DERDİ
* Peki Türkan Hanım'ın kızı Yağmur ile ilişkileriniz nasıl?

Yağmur ile iyi arkadaştım. Kardeşlerim ve ben görüşüyorduk ama bu kira ihtarnamesinin ardından görüşmemeye başladık. Ama küçükken biraraya daha sık gelirdik. Yağmur dedem ile çok iyi anlaşırdı. Bazen o da dedeme, 'dede' derdi. Herhalde kendi babasının ilgilenmediği kadar dedem Yağmur ile ilgilendi. Dedem ile Türkan Hanım aynı evde ayrı ayrı katları paylaşmadılar. Yatak odaları aynı kattaydı. Yağmur'un yatak odası da o kattaydı. Dedemin ölümünden sonra iki oda birleştirilmiş ve Yağmur'un odası büyütülmüş. Dedemin hiçbir eşyasını almadık. Dedemizin anıları olsa da eşyaların Türkan Hanım'da kalmasını uygun gördük.

Değer ÖZERGÜN-Sinan ÖZEDİNCİK


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır