kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Nişantaşı'nda veresiye elma olur mu?
Başkan Sarıgül'ün geliştirdiği "yeni krediden borç tahsili" formülünü Şişli esnafı coşkuyla karşıladı

ÇARŞI MUTSUZ
Başkan Mustafa Sarıgül ile birlikte dün, Şişli esnafının nabzını tuttuk. Halaskargazi, Teşvikiye, Nişantaşı ve Mecidiyeköy'de esnafın yüzü asık, çarşı mutsuz... Nakit sıkıntısı, alışverişteki durgunluk, borçların gırtlağa dayanması, esnafın direncini kırmış. Şişli'de dükkanlar kapanmaya başlamış.

MANAVIN FERYADI
Üçkahveler bölgesindeki konfeksiyon atelyeleri iflasın eşiğinde. Küçük esnafın durumu da farklı değil. Bir lokantacı siftahsızlıktan yakınınca çok şaşırdık. Manav Halil Bektaş ise Başkan Sarıgül'e, "Vatandaş bir kilo elmaya 500 bin lira ödeyemiyor, veresiye alıyor. Ne olacak halimiz?" diye sordu.

SARIGÜL'ÜN FORMÜLÜ
Esnafın düştüğü kritik durum; Başkan Sarıgül'ü derin düşüncelere yöneltti, duygulandırdı. Sarıgül, "Esnafa yeni Halk Bankası kredisi sağlanmalı. Bağ-Kur prim borçları da krediden düşülmeli. Böyle bir formülün esnafımıza soluk aldırması, çarşıyı rahatlatması için gerekli girişimlerde bulunacağım" diye konuştu.

KİRALAR YÜKSEK
Nişantaşı'ndaki ambianslı mağazaların sahipleri de cirolarının inişe geçtiğini söyledi. En çok, kiraların yüksekliğinden şikayet edildi. Yaşanan ekonomik krizin kira artışlarını hiç etkilemediğinden yakınan mağaza sahipleri, "Oysa şu zor günleri, anlayış ve dayanışma ile aşabiliriz" dedi.

OKTAY APAYDIN


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır