kapat

17.02.2001
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Superkupon
Magazin
Sabah Künye
Cumartesi Eki
Pazar Eki
Melodi
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

1 N U M A R A
Sabah Kitap
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2001
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sallayan sallayana
Prof. Ercan'ın son iddiası: Zeminin kayalık olduğu Levent, Kadıköy ile Eminönü yüksek frekanslı sallanacak ve "az katlı" yapılar etkilenecek

BİR RAPOR DAHA
Halk 17 Ağustos depreminin kabusunu unutmaya çalışırken uzmanların deprem açıklamaları birbirini izliyor. Bu uzmanların başını çeken Prof. Dr. Ahmet Ercan, geçtiğimiz günlerde yaptığı "20 yıl büyük deprem olmaz" açıklamasına şimdi de "Sarsıntı Raporu"nu ekledi..

ÇOK KATLILAR
İlk kırılmanın Sivriada-Kınalıada arası ile Boğaz'ın izdüşümü ile Büyükçekmece'de olacağını öne süren Ercan; Samandıra, Riva, Göktürk, Durusu, Yakuplu, Esenyurt, Mimarsinan, Hadımköy ve Büyükçavuşlu'daki çok katlı yapıların çok zarar göreceğini belirtti.

AZ KATLILAR
Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı ve İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan, "Yüksek frekanslı olarak sallanacak" dediği; Levent, Eminönü'nün büyük kısmı, Kadıköy'ün tamamı, kıyı şeridi hariç Boğaz'ın iki yakasında ise az katlı yapıların çok zarar göreceğinin altını çizdi.

KARTAL'DAN ŞİLE'YE
Marmara Denizi'ndeki Kartal kırığının Tuzla ve Şile'ye kadar uzandığını belirten Prof. Ahmet Ercan, şöyle konuştu: "Hareketli ama büyük bir deprem üretmesi söz konusu değil. Yaptığımız araştırmalara göre en fazla 4 veya 4.5 kadar üreteceğini tahmin ediyoruz."


Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır